Ovakva pita se priprema za tili čas i ne treba vam umeće u kuhinji!
Fil za ovu pitu bez kora pravite kako god volite, od kačkavalja, suhomesnatog, pavlake, majoneza...
I sigurno će vam se dopasti!
Sastojci
- kilogram gotovog lisnatog testa (2 kore)
- 200 g šunke
-
100 g rendanog sira
-
100 g krem sira
-
2 crvene paprike
-
1 jaje
Priprema
Lisnato testo izbodite viljuškom.
Prvu koru stavite u pleh (obložen papirom za pečenje).
Papriku i šunku iseckajte na sitne kockice, a sir izrendajte. Sve pomešajte u jednoj činiji sa krem sirom.
Smesu sipajte preko lisnate kore, utapkajte da bude ravnomerno.
Prekrijte drugim delom testa, premažite ga jajetom i pecite oko 40 minuta na 180 stepeni ili dok korice ne budu zlatne i hrskave.
( Glossy )