zdravi i srećni

Nemojte dozvoliti manjak koncentracije i volje za produktivnim danom: Ove JUTARNJE navike bi trebalo potpuno eliminisati

Olakšajte život malim promenama koje će vam doneti mnogo pozitivne energije.

foto: Shutterstock

Savremen način života koji sa sobom nosi nervozu, stres, nedovoljno vremena za sopstvene potrebe može znatno narušiti kvalitet života, naročito ukoliko vam svakodnevene navike nisu priklonjene poboljšanju zdravlja i memorije.

 

Čak iako uspete da isplanirate dan od početka do kraja, jutarnje navike vam mogu narušiti osećaj energičnosti i elana. 

 

1. Unosite kofeinski napitak pre doručka

 

Ova rutina će vam dati samo prividni osećaj zadovoljstva, a već nakon nekoliko sati će doći do pada koncentracije, treperenja i nervoze, stoga je bolja opcija po vaše celokupno zdravlje na prazan želudac popiti čašu tople vode sa limunom.

 

2. Grešite pri izboru namirnica

 

Ukoliko za doručak konzumirate zasićene šećere, masti i hranu punu konzervanasa može doći do naglog umora, bezvoljnosti, osećaja težine i naglog skoka pritiska, te umesto lisnatog testa, sendviča, krofni možete odabrati barena jaja, svežu salatu, mladi sir, orašaste plodove.

 

foto: Shutterstock

 

3. Pre posla čitate opterećujuće vesti na pametnom telefonu

 

Ova navika vam može narušiti rasploženje, a napetost i uznemirenost nisu saveznici kada je reč o kvalitetno obavljanju posla i obaveza. Umesto crne hronike i politike, pustite opuštajući muziku i razmišljalje o pozitivnim dešavanjima.

 

4. Namećete sebi previše obaveza

 

Iako će biti optimistično da u toku dana obavite sve što ste zamislili, budite realni i ne stvarajte dodatni stres i tenziju koji se mogu negativno odraziti na zdravlje i vreme posvećeno dragim ljudima.