Spremite ih ovako i vaši najmiliji će spanać, blitvu i brokoli pojesti u slast!
Ukoliko zeleno lisnato povrće nije najomiljenije u vašem domu, pripremite ga kao deo sočne domaće pite sa sirom
Sastojci
Testo:
- 400 grama brašna
- 1/3 kesice praška za pecivo
- 2 jajeta
- 130 grama maslaca isečenog na listiće
- 1 kašičica soli
Nadev:
- 300 grama spanaća
- 150 grama blitve
- 100 grama brokolija
- 4 jajeta
- 300 mililitara jogurta
- 120 grama sitnog sira
- ulje
- so i biber po želji
Priprema
Operite spanać, blitvu i brokoli. Spanać i blitvu isecite na trake, a brokoli razdvojte na sitnije cvetove.
Pomešajte brašno i tanko sečeni i prstim izmrljveni maslac, dobro promešajte, pa posolite. Dodajte prethodno umućena jaja i zamesite testo, pa ubacite loptu u plastičnu foliju i odložite u frižider na pola sata.
Za to vreme u dubljoj činiji pomešajte blitvu i spanać, sipajte so i biber po ukusu, pa stavite u prethodno zagrejan tiganj podmazan jednom kašikom ulja i mešajte nekoliko minuta na tihoj do srednjoj vatri, pa dodajte brokoli i mešajte još nekoliko minuta. Potom skinite s ringle.
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
U dubokoj čini zatim umutite dobro jaja i sipajte jogurt i začin, pa dodajte sitan sir.
Izvadite test i razvijte ga, pa ubacite u podmazan kalup. Pecite 10-15 minuta pa izvadite. Po površini testa poređajte smesu sa zelenišem, pa prelijte miksom jaja, jogurta i sira. Sve vratite u rernu i pecite još najmanje pola sata.