Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka
Sastojci:
1 struk praziluka
2 veze blitve
1 veza sremuša
1 veći krompir
1 goveđa kocka
2-3 kašike kisele pavlake
maslinovo ulje
Priprema:
Oprane listove blitve skinuti sa drške, celom dužinom.
Drške blitve krupno iseći i ostaviti sa strane.
Sa oprane veze sremuša takođe otseći drške i dodati ih blitvinim.
Listove blitve i sremuša krupno naseći.
Krompir iseći na kocke a praziluk na kolutove.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti praziluk sa isečenim drškama blitve i sremuša, dodati krompir, usitnjenu mesnu kocku, promešati i naliti vodom dva prsta iznad povrća.
Kada krompir omekša dodati nasečene listove i doliti vode po potrebi.
Nakon par minuta, kada listovi svenu, skloniti posudu sa ringle i štapnim mikserom usitniti kuvano povrće, do željene teksture.