recept

I kao grickalica, i bolje nego iz pekare: Najsočnije pecivo sa SIROM I BELIM LUKOM koje ćete ikada probati

0

Može biti idealna večera, grickalica, posluženje... Sočan hleb sa sosom od sira i belog luka topi se u ustima.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukusnije pecivo nego u pekari? Nije nemoguće! 

 

Imamo recept za preukusan hleb sa prelivom od sira i belog luka koji se topi u ustima, a ne treba ni puno umeća da se pripremi...

 

Sastojci:

 

  • 200 g brašna
  • 5 g ili pola kašike kvasca suvog 
  • 8 g ili kašika šećera
  • pola kašike soli
  • 15 g ili 2 kašike maslinovog ulja za testo
  • 120 ml tople vode

 

  • 10 g ili pola kašike isitnjenog belog luka
  • 20 g ili 2 kašike neslanog maslaca
  • 30 g ili velika kašika krem sira

 

  • 280 g mocarela sira
  • parmezan
  • origano ili peršun (opciono)

 

Priprema:

 

Sipajte kvasac, šećer, toplu vodu. Mešajte dok se kvasac ne rastopi. Dodajte brašno, pa so. Nakon što blago promešate brašno i so da se sjedine, promešajte sve zajedno. Umesite rukom u činiji testo dok ne bude glatko i bez grumuljica.

 

Dodajte maslinovo ulje. Mesite. Loptu testa prekrijte providnom folijom i ostavite na toplom mestu da naraste 2 do 3 puta.

 

Sipajte otopljeni maslac. Dodajte krem sir i naseckani beli luk. Mešajte spatulicom dok se ne sjedini.

 

Testo koje je sada naraslo presecite na dva dela.

Prvu polovinu pospite brašnom, pa razvucite oklagijom. Oblikujte ga da bude pravougaonog oblika. Preko celog testa nanesite sos od krem sira i belog luka. Pospite mocarelom. Opciono nanesite origano, a onda pospite parmezanom. 

 

Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 210 stepeni (oko 8 do 10 minuta ili dok ne vidite da je gotovo, u zavisnost od rerne). Isecite na štapiće. Uživajte u ukusu.

 

 

makonda-tracker