svako može da ih napravi

BRZ DORUČAK KOJI ĆE VAS SATIMA DRŽATI SITIMA: Mekani bakini UŠTIPCI čiji ukus vraća u detinjstvo

0

Možete ih puniti džemom ili čokoladnim kremom, ali i sirom, pavlakom, slaninom...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 4 jaja
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 500 g brašna
  • pola kašičice soli
  • 1 prašak za pecivo (10 g)
  • ulje za prženje (ne treba puno, nije duboko prženje)


Priprema


Kratko umutiti jaja, dodati mleko, vodu, so, brašno, prašak za pecivo. Umutiti sve mikserom. U tiganj staviti malo ulja, zagrejati pa kašikom spuštati testo. Peći na srednjoj temperaturi s obe strane. I to je to. Uživajte!

 

Napomena za početnike

 

Kašiku pre prvog spuštanja testa u ulje možete malo umočiti u ulje pa tek onda u testo, tako će lako sići sa kašike. Ili poslužiti se drugom kašikom da bi spustili testo u tiganj.


Ne treba prepuniti kašiku, uštipci narastu tokom prženja. Obavezno smanjiti temperaturu ringle jer će brzo spolja izgoreti a iznutra ostati nepečeno.


Ako želite jesti slatke, u testo možete staviti vanilin šećer i koricu limuna.

 

 

makonda-tracker