kakav miks ukusa!

Najbrže i najslasnije LENJE LAZANJE: Treba vam samo nekoliko sastojaka i MANJE OD POLA SATA (RECEPT)

Ovo jelo je postalo veoma popularno van granica Italije, ali mnogi odustanu od njegove pripreme zbog mnogo koraka i vremena koje lazanje traže. Zbog toga su zaljubljenici u njihov ukus smislile brži metod!

foto: Shutterstock

Poteklo je iz Emilije-Romanje i Marke i iz centralne Italije osvojilo svet! Lazanje su jelo koje se priprema na bezbroj načina širom planete, a od ovog nema brže.

 

Sastojci:

 

  • Pakovanje testenine (idealno pene)
  • jedna velika glavica crnog luka
  • 300 grama mlevenog mesa po izboru
  • 200 grama kačkavalja
  • pola litra paradajz-soka
  • jedan paradajz
  • ulje
  • so, biber, origano, suvi biljni začin po ukusu


Priprema


Skuvajte pene.


Za to vreme, na malo ulja prodinstajte crni luk i postepeno dodajte začine, pa tek potom meso. Onda nalijte paradajz sok, pa posle petnaestak minuta dodajte i testeninu, uključite da se rerna greje na 220 stepeni, a mešavinu u tiganju krčkajte još pet minuta. Isecite paradajz na što tanje listiće, pa ga dodajte.


Nakon toga prelijte sve u dublji pleh, pa stavite u rernu i pecite 15 minuta, pa pospite rendanim kačkavaljem i vratite da se peče još 15 minuta.