zdravi i srećni

Nemate ideju za sutrašnji RUČAK? Vojvođanski SATARAŠ sa jajima i muskatnim orašćićem će vas oduševiti

Začini i mladi sir će se savršeno uklopiti uz tradicionalne ukuse.

foto: Shutterstock

Ukoliko tokom vrelih, letnji dana nemate ideju šta biste pripremili porodici za ručak ili večeru, ukusni sataraš sa sezonskim povrćem i jajima je odličan izbor.

 

Sastojci:

 

8 paprika crvenih

4 paradajza

dve glavice crnog luka

3 čena belog luka

malo svežeg peršuna

3 jaja

kalijumova so, biber i muskatni oraščić

maslinovo ulje

 

Priprema:

 

Na maslinovom ulju izdinstajte luk i paprike, koje su sitno iseckante, a za to vreme u vrelu vodu potpite paradjaz, kako biste lakše skinuli kožicu. U smesu dodajte i njega, a potom stavite začine i peršun. Kada se dobro ukrčka, dodajte jaja i izmešajte.

 

Uz ovaj lagani obrok možete servirati sveži, mladi sir, salatu ili kiselo mleko. Uživajte.

 

foto: Shutterstock