neodoljivo!

SVI ĆE MISLITI DA STE U KUHINJI PROVELI SATE: Brze i penaste PRINCES-KROFNE s ukusom kafe (RECEPT)

Stari i provereni kolač, ali još lepšeg ukusa!

foto: Shutterstock

Sastojci

 

Testo:

 

  • 125 g margarina
  • 250 ml vode
  • 125 g brašna
  • 4 jajeta
  • prstohvat soli

 

Fil:

 

1 l mleka

6-7 kašika šećera

4 jajeta

8 kašika brašna

1 kašičica instant kafe

malo margarina (ili putera)

2 vanilin šećera

 

Dekoracija:

 

šećer u prahu

seckani bademi

 

Priprema

 

Margarin, zajedno s vodom i solju, rastopiti u šerpici na umerenoj temperaturi, piše Mondo. Dodati brašno, dobro promešati i skloniti s ringle. Ohlađenom testu, uz stalno mešanje, dodati umućena jaja. Špric napuniti testom i iz njega direktno na pleh (obložen papirom za pečenje) sipati testo. Povesti računa da između krofnica ima dovoljno razmaka. Krofne peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C, oko deset minuta. Zatim, smanjiti temperaturu, pa peći još pet minuta. Ostaviti ih da se ohlade.

 

Priprema fila

 

Od ukupne količine mleka izdvojiti pola čaše i u nju sipati brašno. Dobro razmutiti da ne ostanu grudvice. Ostatak mleka staviti da se kuva na srednjoj vatri i u njega staviti margarin. Kuvati dok mleko ne proključa, a margarin se istopi.

 

Zatim, dodati umućena jaja, šećer i kašičicu instant kafe. Smanjiti vatru i mešati, pa dodati razmućeno brašno. Neprestano mešajući kuvati dok se fil ne zgusne. Krofnice preseći na pola i nafilovati.

 

Po želji, posuti šećerom u prahu i iseckanim bademima.