lagano

NAJBRŽI LETNJI RUČAK! Ukusna i hranljiva obrok-salata za ljubitelje tunjevine (RECEPT)

Ako nemate svežu tunu, čak je i ona iz konzerve odlično rešenje!

foto: Shutterstock

Sastojci:

 

  • 500 g tunjevine sveže
  • po 2 crvene i zelene paprike
  • 3 paradajza
  • 6 krompira srednje veličine
  • 2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 ml belog vina
  • 200 ml bujona
  • kašičica seckane majčine dušice
  • so, biber

 

 

Postupak

 

1. Tunjevinu isecite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i beli luk iseckajte.

 

2. U širokom tiganju ili voku zagrejte ulje, mešajući pržite papriku, luk i beli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i bujon, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta.


3. Otprilike 10 minuta pre kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.