Svaka domaćica će uštedeti vreme
Tunjevina iz konzerve nije skupa, a kao glavni sastojak jela štedi dosta vremena. U dobroj kombinaciji namirnica biće ukusan i zdrav ručak.
Mediteranska testenina s tunjevinom
Tunjevinu iz konzerve treba pomešati s naseckanim pardajzom, maslinama, naseckanim lukom, kaparom, peršunom, maslinovim uljem i limunovim sokom. Ukoliko imate tunjevinu konzervisanu u maslinovom ulju, nemojte je cediti. U ostalim slučajevima je ocedite i zamenite kvalitetnim maslinovim uljem. Skuvajte testeninu i u što topliju umešajte tunjevinu s povrćem. Pospite narendanom mocarelom koja će se rastopiti. Priprema se 15 minuta i kuva isto toliko.
Sastojci za 4 osobe:
160 gr tunjevine iz konzerve (po mogućnisti da je u maslinovom ulju)
1 paradajz naseckan na sitne kockice
1/2 šoljice naseckanih crnih maslina
1/4 šoljice naseckanog luka
2 kašike naseckanog peršuna
1 kašika naseckanog kapra
2 kašike limunovog soka
2 kašike devičanskog maslinovog ulja
so, sveže mleveni biber
340 gr nekuvane testenine
1 šoljica narendane Mocarele