prijatno!

OVO JE VAŠE NOVO OMILJENO PECIVO: Domaći hleb od testa koje se NE MESI (RECEPT)

Predstavljamo vam najjednostavniji recept za domaći hleb koji postoji.

foto: Shutterstock

Recepti za hleb su uvek dobrodošli, a još kada ne zahtevaju da dugo mesite testo, idealni su! Za ljubitelje ukusnog peciva, ovaj jednostavni recept za domaći hleb biće pravo rešenje.


Bitno je da koristite instant-kvasac jer sa svežim ovaj recept nije tako ukusan. Potrebna vam je i posuda sa poklopcem koja sme u rernu. Ponavljamo, ovo testo se ne mesi, uzdržite se čak i ako želite da ga mesite!

 

Sastojci:

 

  • 380 grama pšeničnog brašna
  • Kašičica instant kvasca
  • 300 mililitara tople vode
  • Dve kašičice soli

 

Priprema

 

Pomešajte u činiji brašno, kvasac i so. Dodajte vodu uz mešanje varjačom, dok ne dobijete grudvasto, gusto testo. Testo će vam izgledati neujednačeno, ali ne brinite, baš je kako bi trebalo! Prekrijte činiju prijanjajućom folijom i ostavite je preko noći na sobnoj temperaturi.

 

Sutradan ćete dobiti naraslo testo puno mehurića.

 

Zagrejte rernu na 230 i stavite posudu za pečenje da se ugreje u njoj. Testo izručite na papir za pečenje, i nemojte da ga mesite, samo ga oblikujte u kuglu.

 

Uhvatite papir za pečenje i zajedno sa testom ga prebacite u zagrejanu posudu. Pecite poklopljeno 30 minuta, zatim skinite poklopac i pecite još desetak minuta.