zašto baš dubrovnik?

Zašto su odabrali Dubrovnik za tu specijalnu priliku?Venčanje Meline i Harisa je bilo jedno od NAJSKUPLJIH NA BALKANU

1

Nakon 22 godine braka poznati par je stavio tačku na svoj brak, a ovako je izgledao dan kada su odlučili da kažu sudbonosno "da"

DETALJI LUKSUZNOG VENČANJA HARISA I MELINE DŽINOVIĆ
DETALJI LUKSUZNOG VENČANJA HARISA I MELINE DŽINOVIĆfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevač Haris Džinović i njegova sada već bivša supruga Melina Džinović godinama su važili za jedan od najskladnih parova na domaćoj javnoj sceni. Iako se povremeno pisao o tome da je Melina poprilično ljubomorna, drugih trzavica u njihovom braku nije bilo ili bar mediji o tome nisu pisali.

 

Onda je kao bomba nakon čak 22 godine zajedničkog života odjeknula vest da se par sporazumno razveo i da se pevač iselio iz njihove vile na Senjaku. 

 

A kada se vratimo dve decenije unazad dolazimo do trenutka kada je popularni par započeo svoju vezu, koja na početku nije bila dobro prihvaćena, naročito od strane roditelja Meline Džinović. Oni su se oštro protivili zbog velike razlike u godinama, ali to pevača i kreatorku nije sprečilo da stanu na ludi kamen i jedno drugom se zavetuju na večnu ljubav.

O venčanju Harisa i Meline se danima pričalo. Oni su se venčali 2014. godine, nakon 12 godina zajedničkog života na inicijativu Melinine kume Slavice Eklston, bivše supruge vlasnika „Formule 1″, Bernija Eklstona.

 

Slavica je Melini dala ideju da to urade na zajedničkom letovanju koje su već bili isplanirali. Kuma je uzela stvar u svoje ruke i jedna od najluksuznijih jahti na svetu “Maltese Falcon“ postala je mesto male, ali odabrane ekipe ljudi, pred kojima su Haris i Melina rekla "da".

 

- U četiri po podne gosti su prevezeni na jahtu, gde smo im priredili neformalan i opušten doček. Bilo ih je svega tridesetak, to su naši bliski prijatelji i članovi porodice, pa je atmosfera zaista bila intimna. Osim bele haljine i burmi, ništa nije odavalo utisak da nije reč o neobaveznom početku krstarenja sa prijateljima. Čak nismo utvrdili ni tačno vreme venčanja, već smo se u suton, oko pola sedam, popeli na palubu da ispunimo formalnost. Matičarka Tihana Hrnić potpuno se uklopila u ‘scenario’, pa je i taj službeni deo bio nekako kratak, ali intenzivan i romantičan. Nije bilo nervoze i treme, karakteristične za takve događaje - rekla je svojevremeno Melina za Hello, pa je dodala:

 

HARIS I MELINA SU SE VENČALI U DUBROVNIKU PRE 22 GODINE
HARIS I MELINA SU SE VENČALI U DUBROVNIKU PRE 22 GODINE foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Prezime sam preuzela sa posebnom lakoćom, jer ga od 2003. godine smatram svojim. Đina i Kan bili su presrećni, prisustvovali su venčanju svojih roditelja i tako iskusili nešto za šta većina dece ostane uskraćena. Kada smo razmenili burme, ispostavilo se da je Harisu njegova mala, pa smo je kasnije skidali uz pomoć sapuna. Na sreću, on je od onih muškaraca koji ne nose prstenje. Euforija nije ispratila ni odabir venčanice. Spontano sam odlučila da to bude moj model iz 2012. godine. Obožavam tu haljinu. Sećam se da je nastala u rekordnom roku, ideja je pretočena u savršenstvo i bilo je prirodno da je ponesem na sopstvenom venčanju.

 

Ona je potom otkrila i kakva je bila atmosfera, ali i da li su imali prvi ples i kao se osećala u tim trenucima.

 

LUKSUZNO VENČANJE UPRILIČENO JE NA JEDNO OD NAJSKUPLJIH JAHTI NA SVETU
LUKSUZNO VENČANJE UPRILIČENO JE NA JEDNO OD NAJSKUPLJIH JAHTI NA SVETUfoto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Izbegli smo formalnost prvog plesa, pa tako nije bilo neke duboko sentimentalne melodije, već je di-džej Zoran, koji je pristigao iz Beograda, odmah počeo da zabavlja goste. Na početku je uglavnom puštana strana pop muzika, svima bliska i prepoznatljiva, jer je cilj i bio da se gosti što više opuste i zabave - otkrio je Haris, pa je dodao:

 

- U jednom trenutku otpevao sam ‘Shoot down the Moon’ Eltona Džona, Melininu omiljenu pesmu, posle čega su usledile folk note, nezaobilazne na svim proslavama na Balkanu. Slavica je poželela da čuje ‘Kako mi nedostaješ’, a moja supruga pesmu Šabana Šaulića ‘Samo za nju’. Bio je to savršeni miks, koji se, kako smo se i nadali, poklopio sa ukusom zvanica.

 

Osim luksuznog prostora tu je bila i hrana, ona koja se samo zamisliti može, Na meniju su se našli plodovi mora, divlja riba, bifteci, tartufi, voće i povrće. Gosti su uživali u najkvalitetnijim francuskim i italijanskim vinima i šampanjcu. Poznati par tada je rekao i zbog čega je baš Dubrovnik izabrao kao lokaciju svog venčanja.

PAR SE RAZVEO NAKON 22 GODINE BRAKA, A HARIS JE MELINI OSTAVIO KUĆU NA SENJAKU
PAR SE RAZVEO NAKON 22 GODINE BRAKA, A HARIS JE MELINI OSTAVIO KUĆU NA SENJAKU foto: Nemanja Nikolić

 

- To je mesto gde smo mnogo puta letovali i proveli predivne trenutke, ali i destinacija koja ima aerodrom na koji mogu da slete ljudi sa svih strana sveta, što nam je bio prioritet. Dubrovnik je bio prva stanica devetodnevnog krstarenja. Bilo je logično da se tu venčamo, a onda da rasterećeni nastavimo plovidbu. Obišli smo Pelješac, Korčulu, Vis, Hvar, Split, Trogir… Niko nije imao potrebu za ludim provodom, prijalo nam je da budemo u dobrom društvu, da budemo opušteni, da uživamo u miru mora, vedrom nebu, čistom vazduhu i savršenoj hrani - objasnio je pevač.

 

Bonus video:

Haris prvi put u javnosti od kada se saznalo za razvod

 

makonda-tracker