Detalji

Megan, Hari i daleko opuštenija monarhija danas: Sva pitanja koja otežavaju put glumici i princu do bračne sreće

0

Davne 1936. godine, Edvard VIII abdicirao je tron i oženio Valis Simpson iz Amerike, koja je za sobom već imala ne jedan, već dva braka. Megan Markl za sobom ima jedan, ali mnogo toga se promenilo od tada. Danas, buduća vojvotkinja od Saseksa "uhvatila se u koštac" sa mnogo opuštenijom monarhijom, međutim ona i princ Hari svakako spremaju odgovore na velika pitanja koja stoje na putu do njihovog cilja, a to je bračna sreća.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Da li je razvod Megan Markl problem?

 

Megan Markl i Trevor Engelson razveli su se 2013. godine, nakon dve godine braka. Engleska Crkva "ne prima" razvedene u svoje krilo, te uvek strogo savetuje članove kraljevske porodice da ne stupaju u brak sa nekim od koga će se eventualno razvesti.

 

Kraljevska ideja bivšeg supruga Megan Markl: To će biti komedija o čoveku kojeg je žena ostavila zbog princa... Zvuči poznato? (FOTO)

 

Ipak, 2002. godine Crkva je priznala da "neki brakovi ne uspevaju", te da "postoje posebni uslovi pod kojima razvedena osoba može da se venča u Crkvi Engleske."

 

Pitanje religije

 

Da bi ostali u redu za tron, članovi kraljevske porodice ne smeju biti katolici. Do 2013. godine zakonom je bilo zabranjeno da član kraljevske porodice stupi u brak sa osobom katoličke veroispovesti. Međutim 2013. godine Britanija je modernizovala zakone, te je sada sasvim u redu ozvaničiti vezu brakom sa osobom bilo koje vere.

 

Pirsing u nosu, dredovi i joga: Kako će se majka Megan Markl snaći na britanskom dvoru? (FOTO)

 

Ko može obaviti ceremoniju?

 

Kanterberski nadbiskup možda nije to mogao da učini kada su Čarls i Kamila bili u pitanju, ali prema novom zakonima i običajima, to neće predstavlajti problem u slučaju princa Harija i gospođice Megan Markl.

 

Gde bi mogli da se venčaju?

 

Eksperti su Piplu kazali da ih ne bi čudilo da se Megan i Hari odluče za intimniju seremoniju nego što je bilo venčanje Princa Vilijama i princeze Kejt Midlton, negde nadomak Londona, po ugledu na slatko veselje Kamile i Čarlsa.

 

Po prvom susretu znao je - ona je ta: Prve fotografije pažljivo odabranog vereničkog prstena Megan Markl (FOTO)

 

Ukoliko se odluče za tu varijantu, najverovatnije će "njihovo mesto" biti kapela Svetog Đorđa u Vindzorskom zamku.

makonda-tracker