preslatko

Rak ga je omekšao, zbog jednog detalja u njega gleda ceo svet: Kralj Čarls javno pokazao koliko voli svoje unuke

0

Retka prilika da kralj pokaže osećanja i ukaže mlađima čast 

KRALJ ČARLS NOSI KRAVATU SA DINOSAURUSIMA
KRALJ ČARLS NOSI KRAVATU SA DINOSAURUSIMA foto: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kralj Čarls je oduševio kraljevske posmatrače kada je u utorak nastavio da obavlja javne dužnosti zajedno sa svojom suprugom kraljicom Kamilom.

 

Kraljevski par je posetio Univerzitetski koledž bolnicu u kojoj se leče oboleli od raka gde su razgovarali sa medicinskim specijalistima i pacijentima.

 

Izlet je bio prvi u nizu mnogih spoljnih angažmana koje će Njegovo Veličanstvo preduzeti u narednim nedeljama nakon što je potvrdio pozitivan efekat njegovog lečenja od ove opake bolesti. 

 

 

Dok se trudio da se vrati svojim kraljevskim dužnostima, kralj je, suptilno dao priznanje svojim unucima, princu Džordžu, princezi Šarlot i princu Luju, noseći svoju omiljenu ružičastu svilenu kravatu.

 

Šarmantni dodatak bio je ukrašen stadom svetloplavih dinosaurusa, printom koji su najverovatnije izabrali njegovi unuci. Veruje se da mu je kravatu dao član njegove porodice zbog njegove nove titule: Čarls III Reks, ili C-Reks.

 

Robertu Hardmanu, kraljevski autor je otkrio da je kralj poslednjih meseci mnogo bolje raspoložen nego što je to bilo pre. 

 

KRALJ UKAZAO POŠTOVANJE UNUCIMA
KRALJ UKAZAO POŠTOVANJE UNUCIMA foto: GEORGE ROGERS / Sipa Press / Profimedia

 

- Novo raspoloženje je proželo čak i njegovu garderobu. Pronalaženje poklona za čoveka koji zaista ima sve moglo bi da bude teško, ali, od njegovog dolaska porodica mu je poklonila nekoliko veoma unikatnih darova i ova kravata je jedna od njih -  napisao je on. 

 

- Da li je motiv T-Rek-a duhovita, kodirana igra? 'Ne bih mogao da komentarišem - kaže jedan iz ljudi iz kraljevog tima sa osmehom, snažno sugerišući da bi to moglo biti.

 

Kao i njegova majka i Čarls III je, jednostavno, veoma srećan što je monarh.

 

Nije tajna da su kraljevi unuci ljubitelji dinosaurusa. Princ Vilijam je ranije otkrio da je ljubav princa Džordža prema svemu praistorijskom inspirisana njegovom razmenom sa Dejvidom Atenborom, čuvenim britanskim TV voditeljem i prirodnjakom.

 

DECA SU KRALJU POKLONILA KRAVATU SA DINOSAURUSIMA
DECA SU KRALJU POKLONILA KRAVATU SA DINOSAURUSIMA foto: EPA-EFE/DAVID CLIFF

- Bio je briljantan sa decom kada ih je upoznao - rekao je tada princ Vilijam za Bi-Bi-Si.

 

- Izneo je svoju kolekciju fosila i pokazao deci što je Džordža oduševilo – ima gomilu fosila dinosaurusa.

 

Princ Lui takođe ima posebnu sklonost ka dinosaurusima, a kada je imao četiri godine, mladi kraljević je uživao u zabavnom danu sa svojom dadiljom Marijom Boralo u Prirodnjačkom muzeju. Jedan od najpopularnijih eksponata u muzeju je veliki animatronski Ti Reks, koji je možda bio inspiracija da baš jednu s njim deca poklone kralju Čarlsu. 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Skandal na krunisanju kralja Čarlsa

 

makonda-tracker