praznično

Rešila je da više ne troši novac na novu garderobu: Jelena Stupljanin zablistala u RETRO haljini koja nosi poruku

0

Glumica je elegantnim stajlingom dočarala svoju novogodišnju odluku koja je našila na mnogo pohvala.

foto: Instagram
foto: Instagram

Talentovana glumica Jelena Stupljanin postala je miljenica publike pre više od deceniju kada je ulogom naivne Staše u seriji "Lisice" pokazala moć transformacije, a potom su se nizale uloge kojima je dokazala da se trud i obrazovanje isplate. 

 

Nakon glumačkog školovanja u Njujorku, čuvenom "Aktors studiju" rešila je da se vrati domovini, a nedavno smo imali prilike da je gledamo u tv ostvarenjima "Crna svadba" , "Slučaj porodice Bošković", "Jedini izlaz".

 

Putem svog Instagram profila neretko publici šalje pozitivne afirmacije, a ovog puta oduševila je žene porukom da na tren zaustavimo preteranu "industrijalizaciju mode" koja ima veoma kratak vremenski rok.

 

Jelena je odlučila da u novoj godini ne troši mnogo novca na novu odeću, već će se posvetiti nasleđenim modelima koji joj prekrasno stoje.

 

―  Jedna od najdražih novogodišnjih odluka mi je što ću poklanjati mnogo vise pažnje second-hand modi (od mame, sestre, bake, svekrve, drugarice), umesto trošiti novac na fast-fashion. Odeća na kraju uvek završi negde na nekoj deponiji, a znamo i da većina kompanija koja je usmerena fast-fashion modi zapošljava radnice i radnike po prilično jeftinoj ceni rada. A onda, u većini slučajeva, kompanije prodaju tu istu odeću po raznim tržnim centrima u kojima, opet, rade zaposleni za minimalne plate, svih 7 dana u nedelji. I zato, ulagaću promišljenije u modu jer, na kraju dana, nije bitno šta nosiš, već kako to nosiš, zar ne?! ― bila je glumičina odluka koju su mnogi podržali.

 

Stupljaninova je pored ove poruke podelila fotografiju na kojoj je pozirala u retro - midi haljini crvene boje koja se isticala belim tufnicama.

 

Odavala je utisak retro - šika koji je danas pomalo zaboravljen, ali ima snažnu poruku.

 

Podsetimo, Jelena je diplomirala je maja 2000. godine na Fakultetu dramskih umetnosti s predstavom "Majko, šta sam sve mogla biti". Prva njena profesionalna uloga bila je uloga Bebe Pančić ili naslovne „lutke“ u kasnijoj hit-predstavi Lutka sa naslovne strane.

 

 

makonda-tracker