tajni sastojak

Kako da kiseli kupus bude žut? Prilikom kiseljenja, dodajte mu ovu namirnicu – rezultat će vas oduševiti

0

Ako želite da vam kiseli kupus dobije predivnu žutu boju, onda mu prilikom kiseljenja dodajte jedan tajni sastojak.

foto: Shutterstock/Mironov Vladimir
foto: Shutterstock/Mironov Vladimir

Ajvar, pinđur, turšija su svakako visoko na listi zimnice koja se sprema u našoj zemlji, ali je veoma popularan i kiseo kupus koji se kasnije koristi za pripremu sarme, podvarka, a odlično ide i kao salata.


A budući da je kiseo kupus bogat vitaminima, odličan je za konzumiranje tokom zimskih meseci.

 

Mnogo je "caka" koje domaćice treba da znaju prilikom kiseljenja kupusa.

 

Od toga koje vrste kupusa nikako ne treba da se koriste za kiseljenje, preko toga koje su najčešće greške zbog kojih se kiseo kupus kvari, ali i najjednostavnije stvari: kako postići žutu boju kiselog kupusa.

Da biste dobili lepu žutu boju kiselog kupusa, neophodno je da nakon što naređate kupus u buretu za kiseljenje, na vrh dodate nekoliko parčića dunje i dva lovorova lista kako bi kupus bio žut. 

 

Dunja će pustiti svoju žutu boju, pa će biti žut kao dukat, ali će uz to i dati poseban ukus kupusu. 

 

Kupus se kiseli oko tri nedelje, ali sve vreme treba da se proverava da li je rasol dovoljno bistar i da li kupus nije promenio miris. 

 

BONUS VIDEO

Evo kako pravilno pripremiti kiseli kupus, da bi trajao čitave zime! Domaćica iz Ostre otkrila tajnu zimnice: jedan sastojak je ključan!

 

makonda-tracker