nakon strašne dijagnoze

Kako se sada leči Kejt Midlton? Objašnjeni tretmani princeze od Velsa nakon što je saznala svoju dijagnozu

0

Kejt Midlton priznala je da boluje od raka, pa objasnila da je podvrgnuta preventivnoj hemioterapiji nakon dijagnoze.

Kejt Midlton je u video-poruci otkrila detalje svoje bolesti
Kejt Midlton je u video-poruci otkrila detalje svoje bolestifoto: Splashnews / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nakon što je otkriveno da je Kejt Midlton, princezi od Velsa, dijagnostikovan karcinom, ona je u video-poruci kojom se obratila javnosti, između ostalog, otkrila i da je podvrgnuta "preventivnoj hemioterapiji".

 

Naime, princeza je imala abdominalnu operaciju ovog januara, te provela dve nedelje u bolnici, a tada se verovalo da je njeno stanje nekancerozno. Ipak, postoperativna ispitivanja pokazala su da Kejt Midlton ima rak.

 

Od tada se oporavlja u Sandringemu i Vindzoru, a na putu je ka ozdravljenju i oporavku, uz pomoć preventivne hemioterapije. U svojoj poruci Kejt je istakla da je "dobro", kao i da je fokusirana na svoj oporavak, na svoju i na dobrobit svoje dece.

 

Ona je dodala i da je veoma zahvalna svom medicinskom timu koji se brine o njoj, te da joj treba vremena, prostora i privatnosti da u miru završi tretman i oporavi se.

 

Šta je preventivna hemioterapija?

 

Kako navodi  Cancer Research UK, upotreba hemioterapije nakon operacije čiji je cilj da smanji rizik povratka karcinoma u budućnosti naziva se "pomoćnom", odnosno "preventivnom" hemioterapijom.

 

Kejt je u početnim fazama hemioterapije
Kejt je u početnim fazama hemioterapijefoto: Shutterstock, stockfour

Hemioterapija cirkuliše kroz telo, ubija ćelije raka koji potiču od tumora pre operacije i putuju u druge delove tela. Ove ćelije se mogu nastaniti u drugim delovima tela i razviti se u nove tumore, kada se zovu "sekundarnim karcinomima" ili metastazama.

 

Doktori mogu da predlože hemioterapiju ako ima šanse da se karcinom proširio ili da se može proširiti u budućnosti. Pomoćna terapija može uključiti i radijaciju, hormonsku terapiju, biološku terapiju, navodi Express informacije sa Nacionalnog instituta za karcinome.

 

1 / 5 Foto: Splashnews / SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

KANCER SE NE RAZVIJA PREKO NOĆI Ginekolog apeluje na sve žene da rade OVE TESTOVE: U 70 % slučajeva PAPA TEST JE NORMALAN

 

makonda-tracker