imunitet je pred ovim nekad nemoćan

SVAKO to može da ima u kući: Deca poznate glumice NEPRESTALNO bila bolesna, a razlog je očigledniji nego što deluje

0

Nakon što su mesecima u krug svi bili bolesni, glumica je shvatila da postoji neki krupan razlog koji ne primećuju

Tori Speling sa suprugom i njihovom najmlađom decom
Tori Speling sa suprugom i njihovom najmlađom decomfoto: IXOLA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Holivudska glumcia Tori Speling, koje se verovatno sećate iz serije "Beverli hils", vrlo popularne devedesetih, podelila je pre nekoliko dana ispovest koja je privukla mnogo pažnje na društvenim mrežama.


Mnogim roditeljima dešava se da im deca stalno budu bolesna jer idu u školu ili vrtić i iz kolektiva donose virusne i bakterijske infekcije. Baš kad se ponadate da će mališani "spojiti" nedelju dana u vrtiću, oni u petak popodne dobiju temperaturu i ponovo ste u krugu antibiotika, ibuprofena, supica, mirovanja...


To se dogodilo i Tori Speling, čija su deca mesecima naprekidno bila bolesna.

 

Glumica Tori Speling sa decom u hitnoj pomoći
Glumica Tori Speling sa decom u hitnoj pomoćifoto: @torispelling/Instagram

– Evo nas opet u urgentnom centru. Mesecima se svi vrtimo u neprestanoj spirali bolesti. Razboli se. Ozdravi. Opet se razboli. Neko vreme sam mislila – to se jednostavno događa kada imaš malu decu koja idu u školu, stalno donose bolesti kući – napisala je glumica na Instagramu.

 

Međutim, vremenom se desilo da su njena deca više bolesna nego što idu u školicu, pa je Tori pokušala da sagleda širu sliku kako bi utvrdila uzrok. U jednom trenutku njeni sinovi Fin (10) i Bo (6) osećali su se toliko loše da su po ceo dan provodili u krevetu i imali vrtoglavicu čim ustanu.


Bilo joj je očigledno da se dešava nešto krupno i čega nisu svesni.

 


Infekcije zbog buđi! Jeste li iskusili to nekad? – pitala je glumica svoje pratioce.


Stalno se razboljevate iznova, jedna infekcija za drugom – respiratorne infekcije, ekstremne alergijske reakcije, osip na kožni mog jadnog malog Fina... Dok sedimo danas u hitnoj pomoći, svima nam uzimaju briseve, prvo Finu, koji ima streptokoku u grlu i povišenu temperaturu – napisala je glumica iznela svoj zaključak:


Sad znamo da ta kuća nije život, ona je opasna.


Tori Speling i njen suprug Din Mekdermot zajedno imaju petoro dece, a glumica je istakla da smatra da oni moraju hitno da napuste svoj dom.

 

 

  • Kako buđ utičena zdravlje?


Odavno je nauci poznato da je buđ opasna po zdravlje. Kako navodi medicinska platforma Healthline, izloženost plesni može da izazove niz simptoma sličnih alergijama, od kojih su neki:

 

  • curenje iz nosa i zapušenost
  • iritacija očiju
  • kijanje
  • kašalj
  • upaljeno grlo
  • osip po koži
  • glavobolja
  • iritacija pluća
  • šuštanje u plućima

 

 

makonda-tracker