oprezno

Koliko dugo može da stoji RUSKA SALATA u frižideru? Ako primetite OVO odmah je BACITE, sigurno je pokvarena

0

Ako vam je preostalo Ruske salate posle Uskrs budite paljivi - brzo se kvari, a jedan znak će vam reći da je vreme da je bacite

foto: Shutterstock / vkuslandia
foto: Shutterstock / vkuslandia

Bogata uskršnja trpeza teško može da prođe bez omiljene srpske salalte - Ruske salata. Kombinacija majoneza, šunke, jaja može da bude raj za vaša nepca, ali i veliki problem za digestivni trakt, ako je pokvarena.

 

Mnogi se ovih dana pitaju da li može da se iskoristi još koji dan ova ukusna pikanterija. U zavisnosti od načina na koji ste je čuvali svih ovih dana Ruska salata može da traje 2,3,4 pa i 5 dana, a posle toga je vreme za bacanje.

 

Majonez je veoma kvarljiva namirinca, a u kontaktu sa drugim sastojcima dolazi do rekacije ukoliko vam salata neprestano nije u frižideru.

 

 

Kako da znate da je Ruska salata pokvarena?

 

Ukoliko kad je promešate krenu da se stvaraju mehurići i krene da penuša, nemojte imati dilemu, sigurno je pokvarena. 

 

Ovakva hrana izaziva trovanje, a u najtežim oblicima osim povraćanja i bolova u stomaku može doći i do dehidracije i komplikacija. Zato je najbolje ne rizikovati, čim primetite da kisi, da peni ili da je promenila boju - bacite je u đubre. 

 

Koliko Ruska salata može da stoji u frižideru?
Koliko Ruska salata može da stoji u frižideru?foto: Shutterstock / vkuslandia

 

Dodatni savet koji će joj produžiti rok trajanja:

 

Ruska salata uvek bi trebalo da stoji u frižideru u posudi koja se dobro zatvara, tako da vazduh i mikroorganizmi ne mogu da uđu. Negde ćete pročitati da je rok trajanja pet dana, ali mi vam savetujemo da je čuvate na temperaturi oko 4 stepena Celzijusa i pojedete u roku od tri dana, da biste bili sasvim bezbedni.

 

 

makonda-tracker