Kada su salate u pitanju, majonez je sastojak koji se ne može izostaviti
Sezona slava je stigla, a sa njom i mnoge ukusne pikanterije kojima je teško odoleti.
Ukoliko pravite rusku salatu i želite da uštedite novac, ali da ne štedite na ukusu napravite domaći majonez i uživajte u fantastičnom ukusu omiljenog namaza bez dodatih konzervanasa, veštačkih boja i aroma.
Sve što vam je potrebno su:
- 3, 4 jajeta
- 500 ml ulja
- so po ukusu
Ukoliko želite možete da dodate i malo senfa, ali nije neophodno.
Priprema:
U posudu stavite sastojke i umutite štapnim mikserom. Najbolje je da mutite u posudi koja je od štapnog miksera, uska, a dugačka posuda, a ako je nemate možde dobro da posluži i veća tegla.
Ako nemate veliku podelite u dve manje i umutite u njima.
Ovako ćete mnogo manje platiti sastojke, dobićete majonez intenzivnog ukusa, bez dodatih aroma, šećera, konzervanasa.