OVO MOGU APSOLUTNO SVI

Želite da smršate? 5 najjednostavnijih načina da to učinite i pre DORUČKA

0

Ovih 5 jednostavnih koraka kojima ćete započeti dan će vam pomoći da istrajete u procesu mršavljenja.

Po jutru se dan poznaje, zato su i izgledi da se pridržavate zdravih navika tokom dana veći, ako njima započnete dan
Po jutru se dan poznaje, zato su i izgledi da se pridržavate zdravih navika tokom dana veći, ako njima započnete danfoto: Shutterstock/fizkes

Ako želite da smršate i doterate liniju do leta, onda je bitno da na tom putu ostanete motivisani.

 

Jutarnja rutina u tome može da vam pomogne, a mi ćemo vam ovog puta predstaviti pet malih, a velikih koraka koji će vam pomoći da smršate i pre doručka.

 

Nutricionistkinja Melisa Mitri podelila je za Eat this, not that pet sitnica koje možete da uradite svaki dan i da ubrzate proces mršavljenja

 

  • Popijte vodu kada se probudite


Istraživanja pokazuju da konzumiranje vode može da ubrza vaš metabolizam, što je svakako preduslov za gubljenje kilograma.

 

- Započinjanje jutra čašom vode može da vam pomogne da smršate. Svojim klijentima savetujem da prvo popiju čašu vode ujutru kako bi stekli tu rutinu, a to će rezultirati i time da će piti više vode kako dan odmiče - kaže Melisa.

  • Umirite um, osvestite trenutak

 

Kada ustanete uradite nešto za vaš um. Bilo da je u pitanju joga, beleženje misli, dnevnih ciljeva ili paljenje mirišljavih sveća i meditacija, osvestite trenutak i "podesite" ceo dan za uspeh u mršavljenju. 

 

- Kada ste zahvalni i više u skladu sa svojim telom, lakše ćete slediti vaše navike u ishrani i vežbanju. Manje je verovatno da ćete se emocionalno prejedati - kaže Melisa. 

 

  • Malo sunca nije na odmet (ukoliko je moguće)

 

Kako kaže nauka, upijanje vitamina D zapravo može da pomogne u gubljenju kilograma. 

 

- Ako je moguće, upijajte ujutru nekoliko minuta sunčeve zrake. Nekoliko studija je pokazalo vezu između izlaganja sunčevoj svetlosti i gubljenju telesne težine. Dovoljno je samo pet minuta da prošetate oko zgrade ili kuće ili da popijete šoljicu čaja na terasi (kada vremenske prilike dozvoljavaju) - ističe ona.

Naučna istraživanja su pokazala da postoji veza između mršavljenja i vitamina D
Naučna istraživanja su pokazala da postoji veza između mršavljenja i vitamina Dfoto: Nina Buday/Shutterstock
  • Pokrenite svoje telo 

 

Uključivanje pokreta ujutru može da vam pomogne da uspostavite zdrave navike kojih ćete se držati tokom dana. 

 

- Vežbanje poboljšava raspoloženje i često pokreće zdrave navike. Neka istraživanja su čak pokazala da vežbanje ujutru dovodi do višeg nivoa sitosti tokom ostatka dana. I ne mora to da bude mnogo vremena ako su vam jutra naporna, samo 10-minutna šetnja ili trčanje može da pokrene endorfin i da vas spremi za celodnevni uspeh - kaže Melisa. 

 

  • Stanite na vagu čim se probudite

 

Ovo je navika koju zaista treba da usvojite. Na ovaj način možete svakodnevno da pratite svoju težinu. 

 

- Ako želite da smršate, redovno praćenje svoje težine može da vas drži odgovornim i motivisanim prema svojim ciljevima. Kada se probudite, merenje vas podseća na ciljeve da vaš izbor doručka i navike do kraja dana uskladite sa ovim ciljevima - kaže Melisa. 

 

makonda-tracker