prirodno i efikasno

Želite RAVAN STOMAK za Novu godinu? Popijete DVE ŠOLJE ovog čaja i gledajte kako nestaju obimi oko struka

0

Peršun je mediteranska začinska biljka, ali i lek iz prirode.

foto: Shutterstock / Pixel-Shot
foto: Shutterstock / Pixel-Shot

Čaj od peršuna je široko rasprostranjen među Srbima. Peršun se koristi za mnoge namene, a najčešće prilikom pripreme hrane i kao čaj.

 

On umiruje živce, ublažava bolove, otklanja naudutost, čisti krv, i to samo su neka od dejstava zbog kojih ga narodna medicina obilato koristi.

 

Svi koji žele da se leče na prirodan način mogu da koriste peršun kako bi pospešili rešavanje problema.

 

 

On se preporučuje kao lek protiv groznice, bolesti bubrega, oboljenja mokraćnih puteva, dijabetesa, upale očiju, uboda, ujeda, pa čak i impotencije.

 

Poznato je i da se grickanjem peršuna uklanja neprijatan miris iz usta, a od ove biljke koristi se sve - i listovi, i koren i seme.

 

Osim za sve ovo, on podstiče izlučivanje tečnosti iz organizma, tako da je veoma korisna za zdravlje bubrega i svih mokraćnih puteva. Koren peršuna deluje kao diuretik, pa se upotrebljava za lečenje raznih oblika prekomernog nakupljanje tečnosti u organizmu.

 

Peršun
Peršunfoto: Real Moment/Shutterstock

 

Upravo to je jedan od razloga zbog kojih ga žene često konzumiraju. Ukoliko i vi želite da skinete obim stomaka i bokova pred Novu godinu preporučuje se da konzumirate čaj od peršuna u količini od 2 do 3 šoljice tokom dana. 

 

Peršun podstiče i izlučivanje soli u organizmu pa utiče na smanjenje krvnog pritiska. Iz sličnih razloga može pomoći u borbi protiv gojaznosti. Zatim, povećava elastičnost krvnih sudova što umanjuje rizik od nastanka uobičajenih kardiovaskularnih bolesti.

 

Jednu kafenu kašičicu semena, lista ili korena preliti sa 200ml ključale vode, ostaviti da stoji 10-15 minuta i procediti. Piti vruć čaj između obroka 2-4 puta dnevno.

 

 

makonda-tracker