odlično za organizam

Pomažu kod varenja, kod regulisanja HOLESTEROLA, a dobri su i za rad srca: 5 najboljih prirodnih probiotika

0

Ono što jeste bitno je to da će oni doneti zdrvalje vašem organizmu. 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kako svi znamo, bakterije u digesivnom traktu utiču na zdravlje našeg organizma. Tako da je jako važno da održavamo dobar balans mikroflore u želucu i crevima. Ali postoje i prirodni probiotici koji pomažu u zdravlju našeg digestivnog trakta. 

 

Prirodni probiotici su:

 

Hladan krompir

 

Hladan krompir pomaže u uklanjanju rizika od dijabetesa, ali pomaže i kod mršavljenja. Hladan krompir je odličan za održavanje zdravog želuca. 

 

Ohlađeni, skuvani krompir povećava osetljivost na insulin, pomaže u uklanjanju rizika od dijabetesa, pa čak i kod mršavljenja. Uz sve to, sastojci iz krompira održavaju naš želudac zdravim.

 

 

Zelene banane

 

Ako niste znali, nezree banane su odlične za organizam i prepune vitamina i minerala, odnosno bogate su probioticima i vlaknima. One jačaju kosti, a ne samo to, nego su odlične i za zdravlje srca. Tako da nemojte čekati da banana potpuno sazri, nego ih jedite slobodno zelene. 

 

Crna čokolada

 

Crna čokolada pobodljšava koncentraciju i ne samo to, ona je odlična i za rast zdravih bakterija u crevima. Slobodno možete jesti crnu čokoladu, ali samo umereno. Nemojte preterivati!

 

Beli luk

 

Ova prirodna biljka je prepuna probiotika, što znači da je fenomenalna za creva i za želudac. 

 

Kefir

 

Ovo piće prepuno je zdravih bakterija koje uklanjaju brojne gastro probleme, a pomaže i kod alergija.

 

 

makonda-tracker