ISPROBAJTE

2 najzdravija čaja na svetu istovremeno SMANJUJU ŽELJU za slatkišima: Kako da smršate i jačate imunitet jednim potezom?

0

Slatkiši su jedan od vodećih razloga zašto imamo problem sa viškom kilograma, a vrlo često nemamo način da se odviknemo od njih ili bar da smanjimo unos.

foto: Shaiith/Shutterstock
foto: Shaiith/Shutterstock

Proizvodi puni šećera i trans masti su veliki neprijatelj organizma i kada je zdravlje u pitanju, ali i gubljenje kilograma.

 

Kada konzumirate previše slatkiša, izazivate prvo nagli skok šećera u krvi, a zatim i pad, čime opterećujete pankreas. Često vam je potrebna pauza od šećera, a da toga niste ni svesni.

 

Neki od simptoma da vašem organizmu treba predah su i ako imate potrebu da unosite nešto slatko na dva sata, često ste gladni, kad krenete da jedete slatko ne možete da prestanete ili imate potrebu da posle svakog obroka unesete neki slatkiš.

 

Da biste smanjili potrebu za šećerom, probajte ova dve čudesna napitka koja će vam zasigurno pomoći.

Čaj, Čaj sa đumbirom
foto: Profimedia

1. Čaj od đumbira

 

Ovaj čaj važi za sjajan diuretik i odličan je u izbacivanju viška tečnosti, a isto tako vam može smanjiti potrebu za slatkišima. Đumbir je bogat natrijumom, kalijumom, vitaminom B6 i B12, gvožđem, magnezijumom, pa vam sigurno neće škoditi.

 

2. Zeleni čaj

 

Najzdraviji čaj i riznica zdravlja koju ne smete propustiti. Igra važnu ulogu u metabolizmu masti, pa je odličan i za topljenje kilograma. Deluje efikasno i na digestivni trakt i rešava probleme sa varenjem.

 

Ukoliko smatrate da osećate preveliku potrebu za šećerom i da sve to prevazilazi određene granice, ipak posetite lekara kako biste ustanovili tačan uzrok.

 

makonda-tracker