ona je božji dar

Smanjuje maljavost, uništava bradavice, uklanja ciste: Ova biljka ima MAGIČNE MOĆI, a svi je uništavamo kao KOROV

0

Vekovima ovu biljku nazivaju milost Gospoda, Marijina trava, Božji dar, zlatni koren i koren za oči, a sama ova imena govore koliko je ova biljka bila poštovana i cenjena.

foto: Shutterstock / Madeleine Steinbach
foto: Shutterstock / Madeleine Steinbach

Danas je nepravedno zapostavljena, verovatno zato što je farmaceutska industrija "proterala" sve vredne lekovite biljke.

 

Raste na potpornim zidovima, tarabama, obroncima šuma. Može se koristiti i pronaći i tokom zimskog perioda a iz njenog korena i stabljike, kada je uberemo, teče narandžasto – žuti gusti sok.

 

 

Rusa trava može da podstakne proizvodnju crvenih krvnih zrnaca, čisti jetru i žuč, dobra je kod hemoroida a nezamenljiva je kod zujanja u ušima nepoznatog uzroka.

 

Žene su je vekovima koristile za otklanjanje kurijeg oka, bradavica, a takođe povoljno utiče i na smanjivanje maljavosti ruku, nogu i lica koja se javljaju kod žena. Mnogi travari je preporučuju i kod malignih oboljenja kože.

 

Rusa je veoma delotvorna i kod tkzv. „ženskih problema “ , kao što su ciste na jajnicima i mioma na materici. Ova biljka je jedna od najdelotvornijih prirodnih lekova za lečenje raznih cista kod žena.

 

rusa biljka
foto: Shutterstock

 

Za upotrebu se koristi cela osušena ili sveža biljka. Koristi se kako za spoljašnju, tako i za unutrašnju upotrebu u zavisnosti od oboljenja koje želimo njome da tretiramo.

 

Priprema čaja

 

Jedna mala ravna kašičica osušene Ruse trave popari se sa 1/4 litre vrele vode, ostaviti da odstoji 15 minuta, procediti pa popiti u laganim gutljajima. Čaj se može koristiti i za spoljašnju primenu kod promena na koži tipa lišajeva. U zavisnosti od oboljenja čaj piti najduže 14 dana od 1 – 2 šolje dnevno.

 

rusa biljka
foto: Shutterstock

 

Priprema soka

 

Ovaj sok se priprema od sveže biljke i to tako što oprane listove, stabljike i cvetove iscedimo u sokovniku. Sok se isključivo primenjuje za spoljašnju upotrebu, nije za pijenje, kod oboljenja kurijeg oka, bradavica i maljavosti( gde samo željenu površinu kože premazati ovim sokom ).

 

 

makonda-tracker