budite uporni

Dovoljno je da ga pijete PRED SPAVANJE: Napitak sa SUPERZDRAVOM biljkom munjevitno SAGOREVA MASTI i topi kilograme

0

Ovaj napitak će preporoditi vaš organizam... 

foto: Shutterstock/juefraphoto
foto: Shutterstock/juefraphoto

Naše telo troši kalorije sporije ili brže, a sve zavisi od toga kako se hranite, koliko vežbate, da li jedete pred spavanje... 

 

Možete ubrzati trošenje kalorija, popraviti kvalitet sna i vašeg života tako što ćete promeniti neke navike, a sve to možete učiniti sa napicima za mršavljenje i detoks. 

 

 

Nutricionista Aleksandra Sedlarević otkrila je da neke napitke možmeo konzumirati pred spavanje i da će nam to pomoći da smršamo, odnoso stimulisaće organizam za sagorevanje kalorija i masti. 

 

— Pre spavanje mozemo da praktikujemo 1 isceđen limun u 300ml vode, ili da sipamo u vodu kašičicu cimeta, neki drugi citurs, ili kašičica mlevenog lana, kao i biljni čaj.

 

Ona je podelila recept za napitak koji u sebi sadrži đumbir koji je jedan od najzdravijih začina. 

 

Đumbir
foto: Shutterstock

 

— Potreban vam je jedan svež koren đumbira i 1,5 litar vode. Iseckajte đumbir koji ste prethodno dobro oprali pod mlazom mlake vode. Trebaćevam 5 tanjih kolutića korena. U posudu sa vodom stavite kolutiće đumbira pa kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Nakon toga sklonite sa vatre, poklopite pa ostavite neka se ohladi — otkriva svoj recept nutricionista Aleksandra Sedlarević za portal Sensa

 

Đumbir sadrži brojne vitamine, minerale, zdrave masti i polifenole koji deluju kao antioksidanti. Njegovu efikasnost za mršavljenje dokazuju i mnoga istraživanja - đumbir sadrži jedinjenja koja se nazivaju gingeroli i shogaoli koja su zadužena za ubrzanje metabolizma.

 

Vežbanje, Fitnes, Trening
foto: Artem Bruk/Shutterstock

 

Naravno pored konzumiranje ovog napitka morate imati i izbalansirani i raznovrsnu ishranu koju treba da prati fizička aktivnost, a đumbiraova voda treba da bude samo jedan od prirodnih sastojaka koji može da vam pomogne da "skinete" neželjene kilograme. 

 

 

makonda-tracker