isprobajte!

Ni teretana, ni rigorozne dijete: 3 JEFTINA napitka koji SUPERBRZO TOPE KILOGRAME

0

Kako dolazi lepo vreme i kako se približava sezona letovanja, mnogi žele da svoje figure dovedu do savšrenstva, a mi vam donosimo način na koji najbrže možete to postići.

foto: Shutterstock/Anna_Kim
foto: Shutterstock/Anna_Kim

Svi žele da na more odu ravnih trbuha, ali pored svih želja ponekad nedostatak vremena, motivacije i novca mogu stati na put do izvajane figure. Ali postoje i napici koje možete pripremiti i koji vam mogu biti dobri saveznici u topljenju kilograma.

 

Donosimo vam 3 recepta koji su odlično za detoksikaciju, probavu i metabolizam.

 

  • Napitak od đumbira i limuna

 

limun
foto: Shutterstock

 

Limun je bogat vitaminima i pozitivno utiče na probavu, takođe čisti jetru, a u vezi sa tim odličan je i za mršavljenje. Takođe jedan os sastojaka u ovom napitku je i đumbir koji je odličan za pokretanje metabolizma. Napitak ćete napraviti tako što ćete u čaši pomešati malo tople vode, limunov sok i malo naribanog đumbira. Pre spavanja napravite napitak i popijte ga ujutu.

 

 

Grejpfrut
foto: Africa Studio/Shutterstock

 

Vitamin C je dominantan u ovom napitku koji snižava holesterol, zatim poboljšava probavu i protok krvi, pri čemu dejstvo ruzmarina je odličan za jetru.

Kuvajte 15 minuta na tihoj vatri jednu kašičicu iglica ruzmarina, a nakon toga dodajte i jednu kašičicu meda, to kuvajte, a nakon toga ostavite da se ohladi. U hladan napitak dodajte sok od grejpfruta.

 

  • Smuti od šargarepe i borovnice

 

Šargarepa
foto: Shuterstock

 

Ova kombinacija je odlična je mršavljenje, jer će vas ova vitaminska kombinacija dugo držati sitima, te pored ova dva sastojka možete dodati malo grčkog jogurta ili mleka. 

 

Dakle, smuti ćete spremiti tako što ćete u blender staviti jogurt, čašu borovnica, jednu oguljenu šargarepu, dve kašike zobenih pahuljica i kašika sa medom. 

 

makonda-tracker