VIDEO

Potreban vam je jedan PEŠKIR: Trik od 60 sekundi kojim poboljšavate DRŽANJE i donosite leđima OLAKŠANJE

0

Jedan peškir, jedan minut i malo dobre volje: eto šta vam je potrebno za ovu jednostavnu vežbu koja će pomoći vašim leđima i držanju!

foto: Opat Suvi/Shutterstock
foto: Opat Suvi/Shutterstock

Svedoci smo toga da u današnje vreme previše gledamo u ekrane kompjutera i, posebno, telefona, a zbog prekomernog korišćenja ovih uređaja, kao posledica na našem telu se javlja ukočenost i loše držanje vrata, ramena i gornjeg dela leđa.

 

 

Vremenom naš položaj glave se menja tako da ona ide ka napred, zajedno s ramenima, što opterećuje kičmu i, konačno, utiče na celokupno pogoršanje držanja našeg tela. Međutim, da bismo vratili našem telu potrebnu "ravnotežu", potrebno je posvetiti mu malo pažnje, ali na najjednostavniji način i najjednostavnijim vežbama!

 

Jedan cenjeni kiropraktičar, doktor Alan Mandel sa Floride, osmislio je zanimljiv trik koji pomaže u ispravljanju vašeg držanja, a posebno olakšavajuće je što vam je za njega potrebno samo jedan minut! 

 

Uz to, jedino što vam je potrebno za vežbu jeste jedan peškir.

 

Vežba se izvodi tako što raširenih ruku prihvatite peškir tako da vam laktovi budu pod uglom od  90 stepeni. Rastegnite peškir tako da uvlačite lopatice, držite tako desetak sekundi, pa opustite i ponovite potez. Između lopatica ćete osetiti blagu senzaciju sličnu žarenju.

 

 

Ponovite potez nekoliko puta tokom jednog minuta, pa ćete osetiti da su mišići između vrata i ramena ojačali, što će uticati i na pravilnije držanje vašeg tela!

 

 

makonda-tracker