obratite pažnju!

Stanite na put bolovima u grudima i stomaku na jednostavan način: 4 prirodna rešenja za problem sa gorušicom

0

Ako ste jeli hranu koja može da izazove naprijatnosti u vašem organizmu, onda imajte na umu da ne morate uvek koristiti medikamente, nego možete koristiti prirodne sastojke koje sigurno imate u kući. 

foto: Shutterstock/kan_chana
foto: Shutterstock/kan_chana

Gorušica vam se može javiti nakon konzumiranja hrane koja je kisela, ujedno i masna ili je pržena u velikoj količini ulja. Međutim pored neprijatnog osećaja, mogu se javiti i bolovi u grudima i u stomaku. 

 

Ovo su efikasni prirodni lekovi koji mogu da pomognu u rešeavanju tog problema: 

 

Nana

 

Ovo je biljka čije čajeve svi volimo te tako dodajte jednu kašičicu izmrvljenih listova nane u čašu i prelijte sve to vrelom vodom. Ostavite da stoji 30 minuta i čaj pijte nekoliko puta na dan. 

 

Komorač

 

Ukoliko budete žvakali seme komoroča, ne samo da ćete osvežiti dah, nego ćete i održati želudačnu kiselinu. Takođe možete konzumirati i čaj od komoroča, a pripremite ga tako što ćete dve kašičice semena preliti vrelom vodom, pa ostavite da odstoji 10 minuta, procedite i popijte. 

 

Đumbir

 

Ova biljka ima dvostruko dejstvo, te tako ne samo da upija želudačnu kiselinu, nego tako i doprinosi smirivanju nerava koji doprinose gorušici. Postoje tri načina na koje se može konzumirati ova biljka, a to je kao čaj, kao žačin ili ga možete jesti svežeg. 

Što se tiče čaja, njega možete napraviti tako što ćete ga preliti provrelom vodom, ali svežeg, ostaviti nekoliko minuta i piti nakon toga. 

 

Sirće

 

Jabukovo sirće je toliko dobro za borbu protiv gorušice, te je tako dovoljno da pre obroka popijete vodu u kojoj je razblažena kašičica jabukovog sirćeta. 

 

 

makonda-tracker