Ako ste jeli hranu koja može da izazove naprijatnosti u vašem organizmu, onda imajte na umu da ne morate uvek koristiti medikamente, nego možete koristiti prirodne sastojke koje sigurno imate u kući.
Gorušica vam se može javiti nakon konzumiranja hrane koja je kisela, ujedno i masna ili je pržena u velikoj količini ulja. Međutim pored neprijatnog osećaja, mogu se javiti i bolovi u grudima i u stomaku.
Ovo su efikasni prirodni lekovi koji mogu da pomognu u rešeavanju tog problema:
Nana
Ovo je biljka čije čajeve svi volimo te tako dodajte jednu kašičicu izmrvljenih listova nane u čašu i prelijte sve to vrelom vodom. Ostavite da stoji 30 minuta i čaj pijte nekoliko puta na dan.
Komorač
Ukoliko budete žvakali seme komoroča, ne samo da ćete osvežiti dah, nego ćete i održati želudačnu kiselinu. Takođe možete konzumirati i čaj od komoroča, a pripremite ga tako što ćete dve kašičice semena preliti vrelom vodom, pa ostavite da odstoji 10 minuta, procedite i popijte.
Đumbir
Ova biljka ima dvostruko dejstvo, te tako ne samo da upija želudačnu kiselinu, nego tako i doprinosi smirivanju nerava koji doprinose gorušici. Postoje tri načina na koje se može konzumirati ova biljka, a to je kao čaj, kao žačin ili ga možete jesti svežeg.
Što se tiče čaja, njega možete napraviti tako što ćete ga preliti provrelom vodom, ali svežeg, ostaviti nekoliko minuta i piti nakon toga.
Sirće
Jabukovo sirće je toliko dobro za borbu protiv gorušice, te je tako dovoljno da pre obroka popijete vodu u kojoj je razblažena kašičica jabukovog sirćeta.