obratite pažnju!

Samo jedna rutina, poboljšaće vam zdravlje: Čaša vode rešava probleme koje izaziva ispijanje kafe

0

Mnogi vole da kafu konzumiraju ujutru, da im tako počne dan, ali ona za vaš organizam pored dobrih efekata ima i mnogo negativnih, te tako dehidrira organizam, neglo povećava pritisak i utiče na zubnu gleđ

foto: Shutterstock/Alexandra Lande
foto: Shutterstock/Alexandra Lande

Da biste se zaštitili od negativnih efekata neophodno je da popijete čašu vode i tako ćete uspeti da se rešite neprijatnih posledica.

 


 

Ako budete nakon ispijanja kafe popili čašu vode, time ćete vratiti u organizam tečnost koju ćete izgubiti nakon konzumiranja ovog napitka, jer je ona snažan diuretik koji može dovesti do većih posledica. 

 

1 / 3 Foto: Shutterstock

 

Naravno, da jedna čaša vode ne treba da bude mera koliko ćete vi dnevno unositi vode, nego treba da unosite u odnosu na to koliko je pijete tokom dana, dakle, ako pijete dve litre vode, onda popijte dve čaše posle kafe. 

 

Kafa u sebi sadrži biljne boje, tj. može uticati na to da promeni boju vaših zuba, posebno ako je često konzumirate. Tako ako vodom isperete usta posle ispijanja kafe, a ujedno ćete se i hidirati, spasićete svoju zubnu gleđ koja u suprotnom može napraviti interakciju sa kafom i promeniti izgled vašeg osmeha. Takođe, nemojte prati zube posle kafe, to nije bezbedno. 

 

Dramatično povećanje krvnog pritiska koje izaziva kofein može biti neprijatno za ljude, a posebno za one koji pate od hipertenzije. Te tako vodu konzumirajte uz kafu jer pomaže u sprečavanju naglog skoka pritiska. 

 

 

 

makonda-tracker