100% prirodno

Nećete moći da poverujete kako deluje: Obavezno probajte ovaj domaći i brzi PILING OD KAFE I POMORANDŽE

0

Ova dva sastojka uz dodatak meda dovoljna su za homemade preparat koji hrani i neguje kožu brzo i efikasno

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ne dajte da vas zavara to koliko su sastojci ovog pilinga lako dostupni i naizgled obični: oni sadrže obilje nutrijenata koji će vašoj koži vratiti sjaj, očistiti je, umiriti iritacije i obrisati poneku fleku ili boru.

 

Kafa je čest i vrlo cenjen sastojak u nezi kože, pa se neretko može naći i u receptima za pripremu domaćih preparata. Poznato je da pomaže u smanjenju celulita, ali nije ništa manje popularna ni u tretiranju kože lica, pre svega zahvaljujući sledećim efektima:

 

  • Deluje umirujuće. Kada se unosi "iznutra", kafa deluje stimulišuće, dok spolja ima sasvim suprotno dejstvo, zahvaljujući svojim antioksidansima.
  • Deluje protiv starenja. Kafa može da smanji pege od sunca, crvenilo, pa čak i prve znake starenja u vidu finih linija.
  • Deluje preventivno protiv raka kože. Budući da je kafa bogat izvor vitamina B3, odnosno niacina, ona deluje preventivno na pojavu nemelanomnog kancera.
  • Smanjuje upale. Ova namirnica sadrži melanoide i hlorogenu kiselinu, zbog čega deluje antizapaljenski.
  • Deluje protiv akni. Zahvaljujući antibakterijskom dejstvu kafe, ona se često koristi kako bi sprečila i izlečila pojavu akni.

 

Drugi sastojak ovog pilinga je pomorandža, koja zbog svojih antioksidanata deluje protiv pojave bora, a poznata je kao "izbeljivač" ― ukoliko želite da se rešite neke fleke od preteranog izlaganja suncu, tamne mrlje ili prve bore, veruje se da je dovoljno redovno utrljavati na to mesto sok od pomorandže ili malo rendane kore.


Kada je reč o medu, "leku" koji žene od davnica koriste u nezi kože, on deluje hidrirajuće na suvu kožu, a odličan je za umirivanje iritacija. Med se bori protiv štetnih slobodnih radikala, ali i mikroba i gljivica i štiti kožu od negativnih uticaja, a poznat je i kao prirodni antiseptik. Deluje i protiv akni, hrani kožu vitaminima B1, B2, B6 i C, a veruje se da je odličan i za dubinsko čišćenje kože.

 

lepota
foto: Profimedia

Šta više očekivati od jednog skoro pa besplatnog pilinga?

 

Sastojci:

 

  • 1/4 šolje mlevene kafe
  • 1 kašika rendane pomorandžine kore
  • sok od polovine jedne pomorandže
  • 2 kašike meda


Priprema


Najpre pomešajte kafu s rendanom korom pomorandže, pa kad dobro promešate dodajte sok. Pomešajte i ostavite da odstoji pet minuta, pa dodajte meda.


Nanošenje


Nanesite u manjim količinama na sve delove lica i dobro utrljajte kako biste se rešili mrtvih ćelija kože.


Bonus savet:


Možete u poslednjem koraku dodati i kašičicu nekog esencijalnog ulja po izboru, a ukoliko to ne učinite nanesite hidratantnu kremu odmah nakon ispiranja pilinga.

 

 

makonda-tracker