za početnike

Jedinica je mogućnost za promenu iz korena: Kako se tumače brojevi pri gledanju u šolju?

0

Bez obzira na to da li verujete da se gledanjem u šolju može videti budućnost ili to činite iz puke zabave, ovaj mali vodič učiniće sve zabavnijim

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Nakon ispijanja crne kafe i okretanja šoljice, kako se talog sliva tako se formiraju oblici u kojima mnogi tvrde da vide određene signale o tome šta nam nosi budućnost ili kako rastumačiti sadašnjost.


Običaj je da se ne gleda u šolju u danima praznika i nedeljom, a veruje se da je najbolje činiti to u utroak i petak.

 

Da bi slike u šolji bile jasnije, važno je da šolja bude bele boje, kao i da je kafa sveža, pa da se "gatanju" pristupi odmah nakon ispijanja kafe, dok njen talog još može da se sliva. Takođe, obratite pažnju da vam ne ostane previše tečnosti, kako ne bi s njom sve skliznulo na tacnicu.


Nakon što popijete kafu, stavite na njen vrh tacnu naopako, pa ih zajedno okrenite, pazeći da ne prospete talog.

 

gledanje u šolju
foto: Profimedia
  • Šta znače brojevi u šolji?

 

  • Broj 1

 

Oni koji veruju da im ovakvo "gatanje" zaista otkriva nešto o životu smatraju broj 1 u šolji znakom novog početka ili neke nove prilike. On se smatra znakom da nešto može da se promeni iz korena i da onaj ko je okrenuo šolju ima u svojim rukama moć.

 

  • Broj 2

 

Obično ukazuje na neodlučnost i da postoje dva puta, a može bude i znak dvostruke sreće ili nesreće.

 

  • Broj 3

 

Ovo je jedan od najsrećnijih brojeva i često je znak radosnih vesti koje će stići u nekom momentu. Ponekad se odnosi i na novčani dobitak ili uspeh.

 

  • Broj 4

 

Neko tumači četvorku kao znak da će uskoro doći do svađe s nekim iz bliskog okruženja, dok drugi veruju da ona ukazuje na blagostanje.

 

  • Broj 5

 

Oni koji gledaju u šolju kažu da je petica znak da je osoba koja je okrenula šolju na meti tračeva i da ima neprijatelje kojih nije svesna.

 

  • Broj 6

 

Ovo je ljubavni broj, što znači da najavljuje novo poznantstvo, početak veze ili prosidbu. Ukoliko je, pak, na dnu šolje ili je okrenut naopako ili položen, može da bude loš ljubavni broj i znak da vas partner vara.

 

  • Broj 7

 

Najsrećniji među brojeva najavljuje sreću, uspeh i ostvarenje planova. Ako pak ima crtu, veruje se da je loš predznak.

 

Kafa, Kafa i cimet, Kafa sa cimetom, Domaća kafa, Turska kafa
foto: Shutterstock
  • Broj 8

 

Osmica se smatra najavom konflikta s bliskim osobama, a kada je položena ukazuje na neku beskonačnost ― u šolji koja je "puna dobrih vesti" znak je da će nešto lepo što imate trajati, a u "lošoj šolji" može znači da ste u nerešivoj situaciji.

 

  • Broj 9

 

Ovaj broj najavljuje mogućnost putovanja ili dobre vesti od nekoga s kim niste bliski, a može da preokrene vašu sudbinu.

 

  • Broj 10

 

On ukazuje da će nešto biti zaokruženo, odnosno da će neka etapa ili problem biti okončani. Neretko je predznak da su pred vama pohvale ili nagrada, a zaljubljenima najavljuje brak ili prinovu.

 

  • Broj 100

 

Ovo je broj koji oni koji gledaju u šolju jedva čekaju da vide jer ukazuje na naglu i orgomnu sreću i ostvarenje želja.

 

 

makonda-tracker