siti i fit

Zaboravite na gladovanje! 5 namirnica koje će učiniti da stomak izgleda manje

0

Ne, ne morate da gladujete da bi vam stomak bio ravniji! Određene namirnice pomoći će vam da izgledate i osećate se lepše, kao i da se oslobodite nadutosti

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Umesto što se iscrpljujete rigoroznim dijetama, dodajte svom jelovniku ove namirnice, posebno ukoliko trenirate, i možete biti sigurni da vaše telo dobija hranljive materije koje mu pomažu na brojne načine — između ostalog i tako što sagorevaju masti, smanjuju nadutost i regulišu rad creva.

 

  • Čaj od đumbira

 

Čaj, Čaj sa đumbirom
foto: Profimedia

Koren đumbira veoma je efikasan u ubrzavanju metabolizma, a poznato je da on stimuliše rad creva. Đumbir, uz to, ciljano šalje svoje zdrave sastojke na deo telo s najviše masti, a zbog leptina produžava osećaj sitosti.

 

  • Grejpfrut

 

Grejpfrut, grejp
foto: Shutterstock

Možda nije svačiji omiljeni citrus, ali je bez sumnje među najzdravijima. Grejpfrut sadrži brojne vitamine, minerale i antioksidanse koji štite od raznih bolesti, a niskokaloričan je i ubrzava metabolizam. Jeli ga ili pili sok od njega, sigurno će pomoći.

 

  • Sirovi bademi

 

badem, ishrana, mršavljenje
foto: Profimedia

Zahvaljujući vitaminu E u ovom orašastom voću, koža izgleda mlađe i zdravije, a tu su i Omega-3 masne kiseline i obilje proteina. istaživanja su pokazala da svakodnevno uživanjeu bademima ubrzava mršavljenje za 62 odsto, kao i da sagorevanje masti u predelu stomaka ona ovaj način ubrzava za 50 odsto! Uz to, oni se dugo razgrađuju i produžavaju osećaj sitosti, pa ćete uneti manje kalorija. Ipak, ne preterujte, porcija od dvadesetak badema sasvim je dovoljna za jedan dan.


Najvažnije je izbegavati slane bademe jer će oni postići sasvim suprotno — podstaći nadutost i učiniti da stomak izgleda veće.

 

  • Špargla

 

Špargla
foto: Anna Shepulova/shutterstock

Ona deluje probiotički, što znači da podstiče probavu i čisti creva, a posebno je važno što se u sto grama špargle nalazi samo 35 kalorija.

 

  • Piletina

 

piletina, Pileći file, meso
foto: Shutterstock

Sjajan način da siti spržite kalorije jeste i da birate dijetalno meso, pripremate ga na malo ulja, a idealno je grilovano. Ovo će ubrzati metabolizam, doprineti sveukupnom zdravlju, a masti se neće taložiti.

 

 

makonda-tracker