pravi izbor za vas

Na prirodan način regulište HORMONSKI status: Uz ova 3 lekovita napitka sačuvajte reproduktivno zdravlje

0

Pravo je vreme da radite na svom zdravlju, a ovi recepti su veoma jednostavni za pripremu. Potrebna je samo volja i upornost.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sve češće možemo čuti da se govori o važnosti hormonskog statusa žena, naročito kada temi dodamo i želju za reprodukcijom, plodnošču koja je u savremenom stilu života neretko narušena.

 

Hronični stres, loš način ishrane bogate aditivima, veštačkim šećerima i konzervansima, manjak sna i fizičke aktivnosti mogu dovesti do disbalansa hormona, a tada se najčešće poseže sa suplementima, medikamentima i naglom promenom načina života.

 

Ukoliko ste pobornice alternativnih rešenja koji neće narušiti crvenu floru i opteretiti jetru, donosimo vas tri napitka koja će za nekoliko nedelja hormone dovesti pod kontrolu.

 

1. Prirodni čaj od listova MALINE

 

Ovi sušeni listovi se od davnina koriste za jačanje materice, smanjivanje  grčeva, kontrakcija, bolova. Naučna istraživanja pokazala su da malina pozitivno utiče na rad hormona, naročito reproduktivnih. Poželjan je i tokom trudnoće, a mnoge žene su imale lakši porođaj nakon konzumiranja.

 

Priprema: 

 

Supenu kašiku listova maline prelijte sa 200 ml ključale vode i ostavite poklopljen barem 15 minuta. Možete ga piti dva puta dnevno.

 

zdrava žena, zdravlje, čaj, ešerihija koli
foto: Shutterstock

 

2. Napitak od praha ZLATNE MAKE (MAČE)

 

Ovaj lekoviti prah poreklom iz Perua će za samo mesec dana potpuno promeniti status hormona, povećati libido i energiju, a blaotvorno će uticati na zdravlje jajnika, endokrini sistem, dojke, mataricu.

 

Kašičicu zlatna make razmutite u čaši vode i konzumirajte pre doručka.

 

3. ZLATNI MLEKO (kurkuma)

 

Ovaj napitak poboljšaće imunitet, sprečiti upale u organizmu, ali i regulisati nivo horomona. On zagreva, umiruje, okrepljuje čitavo telo. Sastoji se od organske kurkume, mleka, kokosovog ulja i prirodnog zaslađivača.

 

Priprema: U 200 ml toplog mleka dodati pola kašičice kurkume i kokosovog ulja. Nakon što razmutite možete dodati i lipov med. Napitak konzumirajte dva sata nakon jela.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker