probajte

96% ljudi kaže — DELUJE! Evo kako zaspati za samo 120 sekundi

0

Tajna tehnika koju koriste američki vojnici navodno je vrlo efikasna, a razvijena je kako bi piloti bili odmorni pre ulaska u avion

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

San je ključan za normalno funkcionisanje organizma, fizičko i psihičko zdravlje i nadoknađivanje energije. Osobe koje imaju kvalitetan san su produktivnije, manje sklone gojenju i depresiji, imaju niži rizik za nastanak kardiovaskularnih bolesti i snažniji imunitet, razvijeniju emocionalnu i društvenu inteligenciju...


Međutim, šta ako vam je teško da utonete u san? Američke vojne snage imaju trik koji vam može pomoći!


Ova zanimljiva tehnika, koja je prvi put objavljena u knjizi "Opustite se i pobedite: Šampionski performans" iz 1981. godine, razvijena je u jednoj mornaričkoj akademiji kako bi kadeti dolazili odmorni na časove, budući da su tokom Drugog svetskog rata mnogi piloti pravili fatalne greške zbog manjka sna. Nakon što su počeli da primenjuju ovaj metod, vojnici su uspevali da se uspavaju za manje od dva minuta, a pokazalo se da tehnika deluje u čak 96 odsto slučajeva!

 


Kako se uspavati za manje od dva minuta?

 

  1. Dišite sporo i duboko, opuštajući mišiće lica. Rešite se svake tenzije u predelu čela, vilice i oko očiju.
  2. Opustite telo. Počnite od ramena, tako što ćete ih spustiti što je više moguće. Zatim potpuno opustite nadlakticu, pa podlakticu desne,a potom i leve ruke.
  3. Dok polako udišete i izdišete, opuštajte trup i zazim se oslobodite tenzije u nogama, od butina do potkolenica.
  4. 4Nakon što je čitavo telo opušteno oko 10 sekundi, morate da očistite svoj um, i to tako što ćete zamisliti kako ležite u kanuu na jezeru ispod vedrog neba, kako ležite u udobnoj i toploj crnoj ležaljci u zatamnjenoj sobi ili tako što ćete ponavljati deset do trideset sekundi "Ne razmišljaj, ne razmišljaj, ne razmišljaj".

Obavezno probajte već večeras i obavezno nam javite da li deluje!

 

 

makonda-tracker