odlučeno

VEĆ SU SE DOGODILA DVA SLUČAJA! Evo gde idu deca čija se oba roditelja zaraze virusom korona

0

Proteklih dana, otkako je odlučeno da svi zaraženi moraju biti hospitalizovani, mnogi su brinuli šta će biti s decom roditelja obolelih od kovida.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ukoliko se dogodi da oba roditelja obole od korona virusa i moraju na bolničko lečenje, smeštaj i briga o deci traži se u krugu srodničkog okruženja koje je deci poznato, a ukoliko to nije moguće, onda se traži smeštaj u hraniteljskim porodicama.


Ministar rada Zoran Đorđević kaže da se od početka pojave virusa kaže, u dve porodice se desilo da su roditelji morali na lečenje, a u oba slučaja brigu o mališanima preuzeli su rodbina i prijatelji.

 

foto: Shutterstock

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja donelo je instrukcije za postupanje ustanova socijalne zaštite tokom vanrednog stanja izazvanog pandemijom korona virusa u zaštiti dece bez roditeljskog staranja.

 

 

***

Ukoliko ste propustili, pročitajte uputstvo za pravilno pranje ruku, da li je bolje koristiti tečni ili čvrsti sapun, koja su pravila nošenja zaštitne maske, zašto je važno da što pre prestanete da pušite i kako dezinfikovati mobilni telefon.

 

Važno je da znate i kako ojačati imuni sistem, može li rakija zaista da pomogne u prevenciji, kako sami uništavamo svoj imunitet i kako razlikovati alergiju od simptoma virusa korona.

 

#OstaniKodKuće

 

 

makonda-tracker