Zbogom bolovima

Čuvari zdravlja: Analgetike zamenite lekovima iz prirode

0

Koristite lekove iz prirode za sve tegobe i otkrijte čudesnu moć biljaka.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glavobolja, problemi sa sinusima, prehlada, gorušica problemi su koje možete rešiti prirodnim sastojicima koje sigurno imate u vašem domu, piše StvarUkusa.

 

Glavobolja

Napravite čaj od ruzmarina koji pomaže da krvni sudovi ostanu rašireni. Koristite kašičicu ruzmarina na šoljicu vruće vode, poklopite i pustite da odstoji 10 minuta, a potom procedite. Poželjno je popiti tri šoljice dnevno. Takođe, dobar je i đumbir koji blokira trombaksam A2 koji sprečava ispuštanje materija koje šire krvne sudove. Drugim rečima, odličan je za prevenciju od migrena.

 

Leto je pri kraju, ali borba s kilogramima još nije gotova: Superhrana koja topi masti brzinom munje (VIDEO)

 

Upale sinusa

Ako vam je sekret iz nosa proziran ili beo, treba vam sušena biljka poput tamjana. Tamjan je snažan antiseptik i tradicionalan lek za respiratorne infekcije. Popijte šoljicu čaja mirisnog tamjana. Dodajte jednu do dve kašičice suvog tamjana u šoljicu prokuvane vode i pustite da odstoji 10 minuta. Potom procedite i popijte, tri puta dnevno.

 

Prehlada

Kombinujte 30 grama seckanog svežeg đumbira, izmrvljeni štapić cimeta 1 kašičica semenki korijandera, 3 cela klinčića, 1 krišku limuna i pola litre vode. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Procedite i pijte toplo svaka dva sata.

 

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker