savršen doručak

Slobodno ih jedite na prazan stomak: Ove namirnice su idealan izbor za zdrav početak dana

1
Da li je svaka hrana na prazan stomak, koliko god bila zdrava, ujedno i korisna za ostatak dana?

Jaja

Brojne studije pokazuju da konzumiranje jaja za doručak smanjuje ukupni dnevni kalorijski unos. Slobodno ih kuvajte ili pržite za prvi obrok.

 

Paradajz

Jedenje paradajza na prazan stomak može povećati kiselost u želucu zbog taninske kiseline koja se nalazi u njemu. Ovo će povećati rizik od čira na želucu,pa gledajte da izbegavate paradajz za vreme doručka.

 

Ova posna fantazija će vas raspametiti: Kolač od kokosa koji se topi u ustima (RECEPT)

 

Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice su u stanju da formiraju svojevrsni zaštitni sloj na stomaku i time štite stomačne zidove od hlorovodonične kiseline. Zbog toga su uvek odličan izbor za doručak.

 

Kafa

Ispijanje kafe ili čaja na prazan želudac može dovesti do bolova u stomaku i mučnine. Kao i paradajz, kafa može povećati kiselost u stomaku, pa je bolje izbegavati je u prepodnevnim satima.

 

Ukus sa istoka kome ćete želeti uvek da se vraćate: Napravite tradicionalni kolač Turske, kadaif (RECEPT)

 

Lubenica

Lubenica ima tu moć da hidrira organizam zbog visokog sadržaja vode. Ona u sebi sadrži likopen, koji je odličan za srce, kožu i regulisanje šećera u krvi. Lubenica za doručak? Može!

 

 

foto: Shutterstock
makonda-tracker