Jaja
Brojne studije pokazuju da konzumiranje jaja za doručak smanjuje ukupni dnevni kalorijski unos. Slobodno ih kuvajte ili pržite za prvi obrok.
Paradajz
Jedenje paradajza na prazan stomak može povećati kiselost u želucu zbog taninske kiseline koja se nalazi u njemu. Ovo će povećati rizik od čira na želucu,pa gledajte da izbegavate paradajz za vreme doručka.
Ova posna fantazija će vas raspametiti: Kolač od kokosa koji se topi u ustima (RECEPT)
Ovsene pahuljice
Ovsene pahuljice su u stanju da formiraju svojevrsni zaštitni sloj na stomaku i time štite stomačne zidove od hlorovodonične kiseline. Zbog toga su uvek odličan izbor za doručak.
Kafa
Ispijanje kafe ili čaja na prazan želudac može dovesti do bolova u stomaku i mučnine. Kao i paradajz, kafa može povećati kiselost u stomaku, pa je bolje izbegavati je u prepodnevnim satima.
Lubenica
Lubenica ima tu moć da hidrira organizam zbog visokog sadržaja vode. Ona u sebi sadrži likopen, koji je odličan za srce, kožu i regulisanje šećera u krvi. Lubenica za doručak? Može!