UVERITE SE SAMI

Ova posna fantazija će vas raspametiti: Kolač od kokosa koji se topi u ustima (RECEPT)

0
Svaka domaćica muku muči sa receptima za posne kolače, ali ovaj kolač će sve probleme rešiti
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Već pri prvom zalogaju osetićete čisto uživanje i neobične ukuse. Uživajte dok post traje!

 

Sastojci: 1,8 dl kokosovog mleka + 0,6 dl za karamel; 250 g kokosovog brašna; 180 g brašna; 5 manjih zrelih banana; 60 g kukuruznog skrobnog brašna; 130 g običnog šećera; 250 g žutog šećera (za karamel); 1 kašičica rendane kore od limuna; 20 g posnog margarina.

 

Priprema: Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji, pomešajte kokosovo mleko sa kokosovim brašnom i ostavite da odstoji 10-15 minuta.

Posnim margarinom podmažite kalup za kolač. U drugoj posudi pomešajte obično i kukuruzno skrobno brašno sa običnim šećerom.

 


Ovaj slatkiš možete da jedete a da nemate grižu savesti: Dijetalni kolač koji ćete brzo spremiti (RECEPT)

 

Potom dodajte mešavinu kokosovog mleka i brašna. U dubokom tanjiru zgnječite banane, pa ih pomešajte sa ostalim sastojcima, dodajte limunovu koru i dobro izmešajte.

 

Testo stavite u podmazani kalup i pecite 50-55 minuta. Gotov kolač izvadite iz kalupa i ostavite da se ohladi.

Poslužite uz karamel krem od kokosovog mleka i žutog šećera (250 g šećera ukuvajte sa 60 ml kokosovog mleka dok smesa ne postane kremasta)

 

 

makonda-tracker