Evo šta će vam se desiti ako svakog dana jedete JAJA

2
Naše telo proizvodi 11 esencijalnih masnih kiselina koje su neophodne za pravilno funkcionisanje tela, a jaja sadrže njih 9. Ako se u telu ne nalazi tih devet esencijalnih masnih kiselina, može doći do hroničnog umora, loše kože i kose, gubitka mišićne mase, a može vam oslabiti i imunološki sistem.
foto: Profimedia

Poboljšavaju kožu

U jajima se nalaze visoke količine B-kompleks vitamina, koji su ključni za zdravlje kose i kože, kao i za pravilnu funkciju jetre i očiju. Jaja su posebno bogata vitaminom B2 i B12, a istraživanje je pokazalo da su B kompleks vitamini ključni za zdrave kognitivne funkcije i zdrav nervni sistem.

 

Ovo sigurno niste znali: 10 jela koja su prve napravile Maje, a popularna su i danashttp://glossy.espreso.co.rs/zdravi-i-srecni/zdrava-hrana/74680/ovo-sigurno-niste-znali-10-jela-koja-su-prve-napravile-maje-a-popularna-su-i-danas

 

Podstiču mršavljenje

Jaja daju osećaj sitosti, pa su idealno rešenje za vaš doručak. Regulišu apetit i smanjuju rizik od prejedanja. Prema istraživanjima, ljudi koji jedu jaja za doručak konzumiraju manje kalorija tokom ostatka dana.

 

Štite zdravlje očiju

U jajima se nalaze antioksidansi, lutein i zeaksantin koji poboljšavaju vid i poboljšavaju zdravlje očiju. Takođe, oni smanjuju rizik od bolesti oka poput mrene i makularne degeneracije.

makonda-tracker