Evo šta će vam se desiti ako svakog dana jedete JAJA

2
Naše telo proizvodi 11 esencijalnih masnih kiselina koje su neophodne za pravilno funkcionisanje tela, a jaja sadrže njih 9. Ako se u telu ne nalazi tih devet esencijalnih masnih kiselina, može doći do hroničnog umora, loše kože i kose, gubitka mišićne mase, a može vam oslabiti i imunološki sistem.

 

foto: Profimedia

Smanjuju stres i anksioznost

Jaja sadrže esencijalne aminokiseline koje promovišu mentalno zdravlje, regulišu oslobađanje serotonina, koji je neurotransmiter odgovoran za opuštanje, smirenost, i dobro raspoloženje.

 

Regulišu nivo holesterola

Jedno jaje ima 200 miligrama holesterola. A jaja povećavaju nivo dobrog (HDL) holesterola.

 

Odlična su za zdrave zube i kosti
Jaja su najbolji izbor D vitamina, zajedno sa sunčevim zracima. Ovaj vitamin je ključan za rast i razvoj kostiju i zuba. Osim toga, ovaj vitamin aktivira apsorpciju kalcijuma, što je neophodno za metabolizam, varenje i zdravlje srca.

 

Najmoćniji prirodni lek jedemo svakog dana, ali NEPRAVILNO: Da bi beli luk učinio čuda za vaše zdravlje, jedite ga ovako!

 

Poboljšavaju kognitivne funkcije

Jaja sadrže holin, spoj koji je koristan za spoznaju. Prema istraživanju, nedostatak kolina povećava rizik od demencije, neurološke poremećaje, Alchajmerova bolest, kognitivna oštećenja.

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker