tajne hrono ishrane

Nije teško biti fit: Trikovi koji Mariji Kilibardi pomažu da održi liniju

0
Pred novu sezonu šou-programa „Tvoje lice zvuči poznato“, Marija Kilibarda morala je sve da učini kako da bi izgledala perfektno. Kad tako zagusti, ona vadi svog keca iz rukava - hrono dijetu.
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac
Marija


Budući da nemam fiksno radno vreme, nekad ustajem u šest, a nekad u jedanaest. Međutim, lakše je onima koji ustaju uvek u isto vreme jer hrono režim podrazumeva obroke po određenoj satnici. Ujutru mi prija da unosim masti, hidrate, belančevine", objasnila je.

Duge noge, plaža i bikini: Marija Kilibarda dokazala da najzgodnija voditeljka

foto: Privatna Arhiva


Marija

Jaja pržim na slanini ili maslacu. Ponekad napravim sendvič sa punomasnim sirom poput ementalera ili gaude i goveđom pršutom i salatom ili u kiselo mleko sipam suncokretove semenke", ističe lepa voditeljka.

Evo zašto je jedna od najlepših: Fotografije zbog kojih ćete se diviti prirodnoj lepoti Marije Kilibarde

Verujem da nema dobrog varenja i zdravog metabolizma bez obilnog doručka", kaže Marija.

Marija

Iza kamere: Kako se Kaja i Marija Kilibarda spremaju za snimanje (FOTO)

Zaista jedem sve, samo hranu ne pržim i ne pohujem. Trudim se da ne kombinujem ugljene hidrate sa proteinima. Dobro staro pravilo je aktuelno i danas. Ako jedem pastu ili rižoto, onda kao prilog jedem svežu salatu ili bareno povrće. Supice i čorbice bez brašna i pavlake su svakodnevno na mom stolu. Meso takođe kombinujem sa povrćem i za ručak češće unosim crveno meso", objašnjava voditeljka.

foto: Miloš Nadaždin
Marija

Moju užinu čine: sveže voćkice ili ceđeni sok, sirovi bademi (lešnici, indijski ili brazilski orah – dva-tri komada), malo crne čokolade. Takođe, suve smokve mogu lepo da zasite i povrate energiju. U tom periodu ovim finim šećerima zadovolje se sve potrebe za slatkim i kasnije u toku dana i večeri i ne javlja se nova potreba za slatkišima", otkriva Marija.

Saveti za dugonoge lepotice: Marija Kilibarda kao modna inspiracija

Uveče nikako ne unosim skrob i testa. Poenta je da razmak između obroka bude uvek isti ili bar u okvirima tri do četiri sata, da se uz kafu ne pije mleko, da je dozvoljeno čak i poželjno popiti čašu-dve crvenog vina za vreme ručka, da se ne gricka ništa između obroka, ali takođe da, ako mi se prijede saher torta ili pripije mohito, sebe ne lišim sitnih zadovoljstava. Caka je u tome da su to izlet, a ne svakodnevne slabosti kojima ne možemo da odolimo", smatra Marija.

makonda-tracker