čik joj odolite!

Spoj čokolade i lešnika daje čaroban ukus: Torta FERERO ROŠE je najkremastiji dezert za slatke letnje zalogaje

0

Ukoliko ste ljubitelj čokoladnog ukusa, ovaj jednostavan dezert će vam se sigurno dopasti, a priprema je iznenađujuće brza i laka

Čokoladna torta sa lešnicima
Čokoladna torta sa lešnicimafoto: Ellen's Kitchen/YouTube Printscreen

Čokoladne torte uvek su dobra ideja, zar ne?

 

Postoji mnogo recepata za raskošne poslastice na bazi čokolade, a najpopularnije su kombinacije sa orašastim plodovima i, naročito, lešnikom.

 

Upravo je takav dezert koji vam predstavljamo danas, a on ima laganu koru koja se priprema očas posla i fin krem koji se jednostavno topi u ustima.

Sastojci:

 

  • 3 jajeta
  • prstohvat soli
  • 80 g šećera
  • 80 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 20 g kakao praha
  • 30 ml biljnog ulja
  • 50 ml mleka

Za fil

  • 400 g krem sira
  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g čokoladnog krema
  • 100 g lešnika

Za glazuru

  • 100 g čokolade
  • 80 ml slatke pavlake
  • 40 g lešnika

 

Čokoladna torta sa lešnicima
Čokoladna torta sa lešnicimafoto: Ellen's Kitchen/YouTube Printscreen

Priprema

 

  • Dodajte u jaja so i šećer, pa dobro umutite mikserom, oko 5-8 minuta.
  • Potom u to sipajte brašno prethodno pomešano s praškom za pecivo i kakao prahom, pa sipajte ulje i mleko i mešajte varjačom dok se ne sjedini.
  • Sipajte u kalup koji ste obložili pek-papirom, prekijte aluminijumskom folijom i kuvajte na 180 stepeni oko pola sata. Izvadite, skinite foliju i ostavite da se hladi.
  • Kad se ohladi, presecite horizontalno tako da dobijete tri kore.
  • U jednoj posudi pomešajte krem sir, slatku pavlaku i čokoladni krem po izboru, pa mutite mikserom dok ne dobijete kompaktnu i kremastu teksturu.
  • Stavite koru na tacnu, pa namažite jedan deo fila. Najbolje je da nanesete špricem, poravnate, a potom pospete seckanim lešnicima.
  • Namažite još jedan sloj fila, pa preklopite drugom korom i ponovo stavite sloj fila, red lešnika i još jedan sloj fila i poravnajte.
  • Spustite i treću koru, pa namažite ostatak fila po celoj torti.
  • Stavite u frižiderna dva-tri sata.
  • Seckanu čokoladu prelijte slatkom pavlakom, pa otopite čokoladu uz mešanje i dodaje sitno seckane lešnike. Prelijte time celu tortu i vratite u frižider da se stegne.

 

 

BONUS VIDEO

Recept koji će obožavati svi ukućani

 

makonda-tracker