Za ovu tortu potrebna su vam samo 4 sastojka i 15 minuta izdvojenog vremena, a nešto je najukusnije što ćete probati ovoga leta!
Kada nastupe vreli letnji dani, sve što želimo jeste da se zasladimo kolačem koji je lagan i kremast, a ne zahteva puno vremena za pripremu.
Keks-torte oduvek važe za omiljene među domaćicama širom sveta, a mi vam otkrivamo recept za upravo jednu takvu poslasticu.
U pitanju je neodoljivo kremasta keks torta sa čokoladnom glazurom, koja predstavlja pravu rapsodiju ukusa i miluje sva čula.
SASTOJCI
- 2 reda keksa
- 200ml čokoladnog mleka
- 400ml slatke pavlake
Preliv:
- 100g crne čokolade
- 100g mlečne čokolade
- Malo vrućeg mleka za topljenje čokolade
PRIPREMA
1. Keks umačite kratko jedan po jedan u čokoladno mleko, pa ih sve ravnomerno složite u pleh.
2. U posudi umutite 400 ml slatke pavlake dok ne dobijete čvrst fil, koji ćete zatim u debelom sloju premazati preko keksa.
Zatim ponovite postupak sa još jednim redom keksa i drugom polovinom slatke pavlake.
3. Otopite 100g mlečne i 100g crne čokolade u malo vrućeg mleka, sve dok se ne dobije glatka smesa.
4. Tako pripremljenom smesom prelijte kolač.
Umesto topljene čokoladne glazure, jednostavno možete narendati mlečnu i crnu čokoladu preko kolača, i na taj način takođe dobiti sjajan krajnji rezultat.
5. Stavite kolač u frižider da se stegne.
Poslužite se i uživajte u najkremastijem i najukusnijem keks kolaču koji je gotov za svega 15 minuta!
* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.
BONUS VIDEO
Priprema lignji na morski način