BRZO SE PRAVI, A JOŠ BRŽE SMAŽE

Torta nad tortama za sve prilike: Raskošna Mocart torta od dva fila obara sa nogu voćnim ukusom (RECEPT)

0

Mocart torta ima tri kore i dva fila što je čini dobrim izborom za razna slavlja, kao i njen ukus koji obećava

Sočna i kremasta ''Mocart'' torta sa čokoladom i višnjama
Sočna i kremasta ''Mocart'' torta sa čokoladom i višnjamafoto: Philipp von Ditfurth / AFP / Profimedia

Bilo da je spremate za predstojeće praznike, rođendan ili bilo koje slavlje, raskošna Mocart torta će oduševiti svakog gosta na prvi zalogaj.

 

Po ovom receptu koji ćem ovam podeliti idu višnje ali lako ih možete zameniti malinama jer su i one u ovoj priči dobitna kombinacija.

 

Ako ste ljubitelj čokoladnih poslastica, nema potrebe da odlažete pravljenje ove torte - zapisujte recept i prionite na presladak posao.

 

Sastojci za koru:

 

  • 160g šećera
  • prstohvat soli
  • 110g mlevenih oraha
  • 4 belanca
  • 1 velika kašika mlevenog keksa (plazma ili prezle)
  • 2 štangle čokolade (izrendati)

 

 

Priprema 3 kore:

 

  1. Belanca malo posoliti i umititi u čvrst sneg, potom dodati šećer i ponovo umutiti.
  2. U smesu dodajte orahe, keks i rendanu čokoladu i lagano mešajte varjačom.
  3. Smesu sipajte u pleh veličine 28 cm obložen pek papirom, poravnati i peći oko 20 minuta u već zagrejanu rernu na 180 stepeni.
  4. Ovako napravite i ostale dve kore.

 

Priprema prvog fila:

 

  • 18 kašika šećera u prahu
  • 12 žumanca
  • 250g putera
  • 200g čokolade

 

 

  1. Žumance umitite penasto i stavite ga da se kuva na pari oko 15 minuta.
  2. Pred sam kraj, akd se pretvori u krem dodajte čokoladu.
  3. Umutite puter i dodajte ga u rashlađen krem.

 

Priprema drugog fila:

 

  • šolja praha za šlag
  • 250 ml slatke pavlake
  • 3/4 šolje kisele vode

 

 

  1. Slatku pavlaku dobro umutite, a šlag sa kiselom vodom, pa ih potom sjedinite i lepo proešajte.
  2. Za bilo koje voće da ste se odlučili - višnje ili maline, skoro ceo kilogram iscedite od soka i posipajte po filu.
  3. Slažite tortu ovim redom: Kora, zatim čokoladni fil, potom pobacajte voće, pa šlag, a onda ponovo za drugu i treću koru istim redom.

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

 

Bonus video

 

 

 

makonda-tracker