(recept)

Tajni sastojak daje im sočnost: Jeftine ĆUFTE BEZ MESA gotove za 20 minuta

0

Predstavljamo vam najbolju ideju za brz ručak bez mesa u kojem ćete uživati narednih meseci

Posne ili veganske ćufte bez mlevenog mesa, od rendanih tikvica
Posne ili veganske ćufte bez mlevenog mesa, od rendanih tikvicafoto: Cesarz/Shutterstock

Ćuftice su uvek popularno jelo, a najbolje idu uz italijansku kuhinju – uz slastan sos od paradajza i testeninu, iako mogu da se služe i uz krompir pire, grašak, pirinač...


Ukoliko želite da probate posnu, bržu i jefitiniju varijantu domaćih ćuftica, obavezno probajte recept za kuglice za koje se umesto mlevenog mesa koristi tajni sastojak u vidu – rendanih tikvica. Zahvaljujući njima, ćufte će biti i mekše i sočnije, a njihov ukus još puniji i bogatiji.


Ukoliko inače jedete meso, odnosno ne postite ili niste vegan, možete ima dodati malo sitno seckane slanine i biće još slasnije.


Sastojci:

 

  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 jajeta
  • 120 grama brašna
  • 10 grama praška za pecivo
  • 50 grama slanine (opciono)
  • 1 mladi luk
  • so i biber po ukusu
  • mirođija po želji

 

ćufte od tikvica
ćufte od tikvicafoto: Cesarz, Shutterstock

Priprema

  1. Očistite, pa izrendajte tikvice, posolite ih po ukusu i ostavite da odstoje na papirnom ubrusu oko 20 minuta kako bi pustile višak vode, pa dobro ocedite.
  2. U činiji umutite jaja, pa im dodajte tikvice.
  3. Ubacite sitno seckan mladi luk, sitno seckanu slaninu, brašno, brašak za pecivo i biber.
  4. Kada sve dobro promešate i zamesite, oblikujte ćuftice.
  5. Pržite na masti dok ne porumene.

Služite uz kiselu pavlaku i mladi luk, zelenu salatu, kupus salatu, crvene paprike...

 

 

 

makonda-tracker