Predstavljamo vam najbolju ideju za brz ručak bez mesa u kojem ćete uživati narednih meseci
Ćuftice su uvek popularno jelo, a najbolje idu uz italijansku kuhinju – uz slastan sos od paradajza i testeninu, iako mogu da se služe i uz krompir pire, grašak, pirinač...
Ukoliko želite da probate posnu, bržu i jefitiniju varijantu domaćih ćuftica, obavezno probajte recept za kuglice za koje se umesto mlevenog mesa koristi tajni sastojak u vidu – rendanih tikvica. Zahvaljujući njima, ćufte će biti i mekše i sočnije, a njihov ukus još puniji i bogatiji.
Ukoliko inače jedete meso, odnosno ne postite ili niste vegan, možete ima dodati malo sitno seckane slanine i biće još slasnije.
Sastojci:
- 2 tikvice srednje veličine
- 2 jajeta
- 120 grama brašna
- 10 grama praška za pecivo
- 50 grama slanine (opciono)
- 1 mladi luk
- so i biber po ukusu
- mirođija po želji
Priprema
- Očistite, pa izrendajte tikvice, posolite ih po ukusu i ostavite da odstoje na papirnom ubrusu oko 20 minuta kako bi pustile višak vode, pa dobro ocedite.
- U činiji umutite jaja, pa im dodajte tikvice.
- Ubacite sitno seckan mladi luk, sitno seckanu slaninu, brašno, brašak za pecivo i biber.
- Kada sve dobro promešate i zamesite, oblikujte ćuftice.
- Pržite na masti dok ne porumene.
Služite uz kiselu pavlaku i mladi luk, zelenu salatu, kupus salatu, crvene paprike...