uživajte

Može posno, može mrsno, a košta svega 200 dinara: Najbrži i najjeftiniji PROLEĆNI RUČAK gotov za 20 minuta (RECEPT)

0

Stiglo je povrće, iskoristite ga da napravite ukusan ručak uz minimun vremena i truda 

foto: Shutterstock / ArtCookStudio
foto: Shutterstock / ArtCookStudio

Na pijace je stiglo povrće i sada je pravo vreme da se uživa u njegovom ukusu i svim hranljivim sastojcima kojim obiluje. Ukusni crveni plodovi paradajza i paprike konačno su tu i sad je pravo vreme za pripremu čuvenog sataraša.

 

Ukoliko postite možete napraviti varijantu bez jaja, a za one koji poste ovo može biti jelo bez ijedne kapi ulja.

 

Evo šta je potrebno za pripremu sataraša koji krepi i daje energiju. 

 

 

Potrebno je:

 

  • 2 paradajza
  • 2 paprike
  • 2 glavice luka

 

- za one koji ne poste:

 

  • 1 do 2 jajeta

 

Sataraš je jedno od omiljenih letnjih jela
Sataraš je jedno od omiljenih letnjih jelafoto: Shutterstock

 

Priprema:

 

Za posnu varijantu na vodi iseckajte na sitne komadiće svo povrće i stavite da se dinsta na laganoj vatri oko 15 minuta, dodajte začine i jelo je spremno. 

 

Za mrsnu varijantu stavite malo ulja u šerpu, dodajte luk, kad se prodinsta dodajte papriku i paradajz koji ste prethodno dobro oprali i iseckali na kockice. 

 

Nakon 15 minuta dinstanja dodajte začine i so po ukusu. Kad ispari voda od povrća ulupajte jaje i dodajte u smesu. Upržite minut, dva i uživajte u savršenom ukusu ovog pravog prolećnog jela. 

 

 

 

makonda-tracker