ukus je nestvaran

I za slavu i kao posluženje uz kafu: Čoko-moko rolat gotov za pola sata (RECEPT)

0

Bez obzira na priliku, ovaj slasni i mekani dezert je vrlo zgodan jer se priprema brzo i lako, a ostavlja utisak ukusom, naročito ako uživajte u spoju čokolade i kafe.

foto: VinzLens/Shutterstock
foto: VinzLens/Shutterstock

Vazdušast, mekan i sočan rolat koji se topi u ustima uvek je odličan izbor za dezert, a ovaj jednostavni kolač prikladan je kako za svakodnevno uživanje u slatkim zalogajima, tako i za neke posebne prilike poput slavlja.


Sastojci:

 

  • 5 većih jaja
  • 4 kašike ulja
  • 7 kašika kristal šećera
  • 1 kesica vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 4 ravne kašike kakaoa
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1-2 kesice instant kafe, po ukusu
  • 1 kesica slatke pavlake
  • 200 grama bele čokolade
  • dekoracija po ukusu


Priprema


U odvojenoj činiji pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Mikserom umutite belanca s prstohvatom soli u čvrst sneg, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Kad dobijete kompaktnu smesu, smanjite na srednju brzinu, pa uz neprestano miksanje dodajte žumanca i ulje. Potom malo po malo dodajte suve sastojke, pa kad se napravi homogena masa, izlijte u pleh obložen papirom za pečenje.


Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni najmanje 20 minuta. Sačekajte da se prohladi desetak minuta, pa papirom uvijte u rolat. Stavite u frižider da se hladi.


U jednj posudi pomešajte belu čokoladu i umućenu slatku pavlaku.
Izvadite iz frižidera koru, odmotajte, pa premažite ovim filom i ponovo urolajte, ovog puta bez papira.


Ukrasite po želji — šlagom, čokoladnim ili šarenim mrvicama, rendanom čokoladom, višnjama itd.

 

 

makonda-tracker