recept dana

Eksperimentišite sa neodoljivim ukusima: Pikantne ŠNICLE u umaku od kurkume, aleve paprike, belog luka i ruzmarina

0

Uz mlade krompiriće i svežu salatu uživanje će biti potpuno.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Dolaze vam prijatelji na večeru, a vi nemate ideju za posluženje? Donosimo vam ukusan obrok, koji možete kombinovati sa povrćem. Pikantne šnicle u umaku od kurkume, aleve paprike i maslinovog ulja.

 

Sastojci: 

 

Kilo svinjskog mesa / šnicle

Aleva paprika

Ljuta crvena paprika

Kurkuma

Ruzmarin

Maslinovo ulje

3 čena belog luka

so, crni biber, peršun

 

Priprema: 

 

Organsko, sveže meso, dobro izlupajte, pa ga stavite na čvrstu podlogu i napravite smesu od aleve paprike, maslinovog ulja, kurkume, ruzmarina, pa dodajte i sitno seckani beli luk i ljutu papriku. Premažite meso sa svih strana i ostavite desetak minuta da dobro upije.

 

Zagrejte ringlu i u dubokom tiganju pecite meso dok ne dobije smeđu boju. Uz ovaj pikantan obrok možete služiti mlade krompiriće, čeri paradajz i salatu od krastavaca, kako bi napravili balans.

 

meso
foto: Profimedia

 

 

 

makonda-tracker